Partidul Democrat a cerut dizolvarea Parlamentului si demisia Guvernului Tariceanu imediat dupa anuntarea rezultatelor de la referendumul din 19 mai pentru demiterea presedintelui suspendat Traian Basescu.

"Sa redam Romania, romanilor. Sa redam romanilor presedintele ales Traian Basescu", au fost mesajele transmise de democrati, in rezolutia adoptata cu ocazia Consiliului National de Coordonare al partidului, care a avut loc sambata. PD a asigurat sustinere totala pentru Basescu, pe care l-au ovationat toti cei 1500 de pedisti veniti din toata tara la Bucuresti. La randul sau, Basescu, prezent la reuniune, a promis ca va lupta in continuare pentru "infranarea sistemului ticalosit" si pentru "linistea romanilor".

"Nu" la referendum

Acesta este mesajul pe care il transmite PD in campania electorala dinaintea referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu. Un referendum declansat "abuziv si imoral", pentru care Guvernul PSD-PNL si Parlamentul ar trebui sa isi asume responsabilitatea si sa demisioneze, se mai arata in rezolutia adoptata de Consiliul National de Coordonare al PD.

Cei peste 1500 de pedisti din toata tara l-au asteptat pe Traian Basescu pe treptele Teatrului National din Bucuresti, acolo unde a avut loc CNC-ul PD. Umar la umar cu secretarul general al PPE, Antonio Lopez, democratii l-au aplaudat si l-au ovationat pe presedintele suspendat la fiecare moment-cheie al discursului sau, orientat impotriva oligarhilor si a sistemului ticalosit.

"Oligarhii tranzitiei" s-au crezut stapani

"Acesta este un lucru care i-a deranjat pe oligarhii tranzitiei, faptul ca nu am preferat un mandat linistit, in care sa nu ma bag in treburile lor, iar ei sa imi garanteze pacea si linistea la Cotroceni", a aratat Basescu motivele pentru care a fost provocata suspendarea sa. Potrivit presedintelui suspendat, greseala acestora ii va oferi sansa de a arata cine este "adevaratul stapan al Romaniei" - "au crezut ca ei sunt stapanii, ei isi fac interesele si aranjeaza tot in afara interesului national, pentru ca asa inteleg democratia".

Atacurile lui Basescu impotriva celor 322 de parlamentari care au votat suspendarea sa, dar si a celor care incearca perpetuarea statului ticalosit din fruntea partidelor s-au incheiat cu o amenintare: "Nu voi perpetua statul ticalosit. Nu o fac, nu o spun si nu o cer dintr-o ambitie de om ajuns la 55 de ani, trecut de 55, ci o fac pentru ca simt, stiu ca asta vor romanii. Ei toti cer liniste, un presedinte tacut, care nu vede, care nu aude, si imi garanteaza 10 ani la Cotroceni. (...) Eu cer modernizarea Romaniei acum! Iar romanii doresc acest lucru mai mult ca oricand", a promis Basescu.

Parlamentul, neconstitutional

Traian Basescu a analizat suspendarea sa, votata de Parlament, pe care a calificat-o ca fiind ilegitima. "Presedintele Romaniei are responsabilitate politica numai in fata electoratului roman", a explicat Basescu, aprobat apoi de democrati.

Liderii pedisti, despre cei 322 de "transpartinici"

in fata delegatilor PD din tara, liderii democrati au vorbit despre sustinerea neconditionata a lui Traian Basescu in lupta cu "transpartinicii" din coalitia PSD-PNL-PC-PRM. "Necuratul se ascunde pe liste. (...) Esti pus pe lista, nu ai responsabilitate, te ascunzi in spatele votului, votezi impotriva poporului", a explicat vicepresedintele democrat Liviu Negoita votul dat de parlamentari pentru suspendarea lui Basescu. La randul sau, senatorul Radu Berceanu a demonstrat ca Parlamentul va avea "mai multa dreptate" cand va fi constituit pe baza votului uninominal.

Mesajele liderilor PD s-au indreptat impotriva coalitiei anti-prezidentiale si a "brutalitatii verbale si comportamentale" folosite in atacurile impotriva democratilor. De partea PD se afla si Partidul Popular European - unde este afiliat PD - care ar putea sustine rezolutia adoptata de CNC, a declarat vicepresedintele PD, Sorin Frunzaverde.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.