PLD si PIN nu-si vor putea desemna reprezentanti in birourile electorale de circumscriptie ale judetelor si al municipiului Bucuresti, ale comunelor, oraselor si municipiilor, precum si in birourile electorale ale sectiilor de votare, ca urmare a modificarii la Legea referendumului decisa de Guvern.

Potrivit articolului II din Ordonanta de Urgenta privind referendumul din 19 mai, aprobata, miercuri, de Guvern, in textul Legii referendumului, prin sintagma "partide politice reprezentate in Parlament", se intelege "partide politice parlamentare si organizatii ale cetatenilor apartinand minoritatilor nationale ce au grup parlamentar propriu in ambele Camere ale Parlamentului". Art. 26 al Legii referendumului prevede ca "birourile electorale se compun dintr-un presedinte si cel mult 6 delegati ai partidelor politice reprezentate in Parlament, in cazul referendumului national". Intrucat PLD si PIN nu au grup parlamentar, nu-si vor putea desemna reprezentanti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.