Presedintele executiv al Partidului Democrat, Adriean Videanu, a declarat ieri, dupa sedinta Biroului Permanent National al formatiunii, ca va fi convocat Colegiul Director al PD pentru vineri, 4 mai si Consiliul National de Conducere al formatiunii, in data de 5 mai, eveniment la care a fost invitat sa asiste si presedintele suspendat Traian Basescu.

Democratii au afirmat ca Basescu poate, conform Constitutiei, sa ia parte la un astfel de eveniment politic. "Libertatea de miscare a presedintelui, in aceasta perioada de campanie electorala, este mult mai mare decat se credea. Ati vazut si dumneavoastra avizul si motivatia Curtii Constitutionale, care preciza ca presedintelui nu ii sunt interzise intalniri cu partidul politic care l-a propulsat in functia de presedinte sau cu alte formatiuni politice", a afirmat secretarul general al PD, Vasile Blaga.

Acesta a declarat ca deciziile luate in BPN vor fi aduse la cunostinta lui Traian Basescu, secretarul general al PD fiind convins de faptul ca presedintele suspendat nu va refuza sprijinul PD. Videanu a completat ca staful de campanie se va reuni in cursul zilei pentru a elabora clar strategia electorala a democratilor. "Incepand de azi, PD isi va incepe oficial o strategie proprie pentru campania electorala privind referendumul pentru suspendarea sefului statului", a precizat Videanu, care a adaugat ca spera ca strategia democratilor "sa fie corelata cu a tuturor formatiunilor politice care vor sa il sustina pe Traian Basescu".

Liderii democrati au anuntat ca in BPN s-a decis implicarea totala a PD in campania pro-Basescu, iar partidul va pune la dispozitia acestuia intreaga infrastructura de care dispune, pentru sustinerea in perioada referendumului. "Trebuie sa-i convingem pe cetateni pentru un nu hotarat asupra demersului inceput de Parlamentul Romaniei", a adaugat liderul PD. El a spus ca va exista o colaborare intre partidele care il sprijina pe Traian Basescu, cap de afis fiind Partidul Liberal Democrat, insa, nu sunt excluse si formatiuni neparlamentare.

"Vreau sa fiu bine inteles, noi nu ne referim numai la formatiuni politice parlamentare, pot fi si formatiuni neparlamentare, iar PLD este un partid care il sustine pe presedinte", a mai spus Videanu. El a mai declarat ca, in BPN, nu s-a putut lua o decizie clara cu privire la componenta guvernului din umbra al PD. "Singurul motiv pentru care nu am putut sa luam o decizie in privinta guvernului din umbra, a fost acela ca inca nu s-a finalizat reorganizarea guvernului. Sunt rumori la Bruxelles legate de structura Ministerului Economiei si Finantelor. Asteptam restructurarea cabinetului, dupa care si noi ne vom prezenta public structura guvernului alternativ", a spus Videanu, care a tinut sa asigure presa ca guvernul din umbra al democratilor va monitoriza la sange activitatea cabinetului.

"Faptul ca nu am ajuns astazi la o decizie finala nu inseamna ca Partidul Democrat nu monitorizeaza pas cu pas, in aceasta perioada, respectarea programului de guvernare, pe care primul ministru Tariceanu l-a anuntat in momentul restructurarii cabinetului", a conchis democratul.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.