Arik Becher, reporterul cotidianului ebraic "Maariv", l-a intalnit pe israelianul Nati Meir, deputat independent in Parlamentul Romaniei, intr-un moment euforic. El i-a marturisit ziaristului ca suspendarea presedintelui Traian Basescu ii ofera oportunitatea de a candida la functia de presedinte al Romaniei.

Nati Meir asteapta doar momentul in care, oficial, Traian Basescu isi va da demisia sau va fi inlaturat prin referendum popular, ca sa-si anunte candidatura. Meir Nati (52 de ani), s-a nascut in Israel din parinti care au emigrat din Romania in 1951 si s-au stabilit in oraselul Afula. "Fiul emigrantilor a decis in 1996 sa se reintoarca la radacini", scrie "Maariv". El a infiintat la Bucuresti o firma care a adus in Israel, dupa cum declara Nati, 27.000 de muncitori romani. Trei ani mai tarziu, in 2002, a obtinut cetatenia romana, iar in 2004 a fost ales deputat reprezentand Partidul "Romania Mare".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.