Senatorii si deputatii PSD vor vota, astazi, la sedinta comuna a Parlamentului, “la vedere” si pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu, a anuntat liderul social-democrat, Mircea Geoana.
Parlamentarii PSD s-au intalnit, ieri, intr-o sedinta a grupurilor parlamentare, la finalul careia Geoana a anuntat ca toti cei 150 de senatori si deputati ai partidului vor fi prezenti in plenul Parlamentului si "vor vota in interesul general al democratiei si al tarii noastre". "Votul parlamentarilor PSD va fi in favoarea suspendarii si, pentru a elimina orice forma de speculatie in presa, sau in alte cercuri, votul va fi facut la vedere", a declarat Geoana. Presedintele PSD a punctat ca decizia social-democratilor ramane consecventa, iar "Parlamentul trebuie sa decida asupra gravitatii faptelor lui Traian Basescu". "Este o ocazie pentru Romania de a intra intr-o noua etapa si de a putea alege un alt presedinte al republicii noastre", a conchis Geoana. Parlamentul se va reuni, joi, pentru a da votul asupra propunerii a 182 de senatori si deputati privind suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu. Parlamentarii social-democrati s-au aratat convinsi, in sedinta grupurilor reunite de miercuri, ca seful statului va fi suspendat si ca isi va da demisia. In situatia organizarii unor alegeri prezidentiale anticipate, presedintele PSD, Mircea Geoana, va deveni, cel mai probabil, candidatul partidului la presedintie, au declarat pentru Rompres surse social-democrate.

In cadrul discutiilor, Mircea Geoana le-a spus colegilor sai ca "este cu sufletul impacat" in privinta suspendarii, pentru ca s-au incercat toate variantele si si-a exprimat convingerea ca seful statului va fi suspendat, astazi, cu o larga majoritate. In opinia presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, "este extrem de important ce va fi a doua zi dupa suspendare, pentru ca Basescu va demisiona". Ion Iliescu a atras, totusi, atentia asupra datelor prezentate de acei analisti care au afirmat ca "situatia se poate intoarce in favoarea lui Basescu", conditii in care social-democratii trebuie sa fie foarte atenti, daca se va lua in calcul ca, de a doua zi, Traian Basescu isi va incepe campania electorala. Candidatura lui Mircea Geoana ar putea fi subiectul unor discutii cu alte partide parlamentare, sustin sursele citate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.