Corneliu Iacobov a rupt PSD in doua tabere. Una, condusa de Ion Iliescu, care cere suspendarea lui din partid deoarece produce daune mari de imagine, si a doua, reprezentata de organizatia PSD din Bacau, condusa de Viorel Hrebenciuc si Dan Matei Agathon, care se opune sanctionarii politice a arestatului.

Protejat si favorizat de liderii PSD ani de zile, Corneliu Iacobov a fost ieri aproape abandonat de cei cu care si pentru care a operat. Biroul Executiv Central (BEx) al PSD era decis, aseara, sa-l suspende din partid. Motivul: nu afacerile controversate, ci deficitul de imagine pe care il aduce PSD. Ion Iliescu a fost cel care a hotarit, cu doua zile in urma, sa propuna dezbaterii BEx suspendarea lui Iacobov. Adrian Nastase, mult mai reticent fata de acest caz, a spus ieri ca "subiectul Iacobov nu este pe ordinea de zi a sedintei".

Octav Cozminca a fost liderul PSD delegat de Ion Iliescu sa propuna ieri seara, la BEx, suspendarea arestatului. "El trebuie sa fie suspendat pentru ca acest caz este in curs de ancheta. Credem ca e vorba de o arestare de o zi, doua", a declarat inainte de sedinta Cozminca. "Sint de acord cu suspendarea. Organizatia Bacau ar fi trebuit deja sa-l suspende", a comentat Miron Mitrea. Radu Mazare, pe aceeasi voce cu Mitrea, s-a pronuntat pentru suspendare. Viorel Hrebenciuc, prietenul lui Iacobov, dupa o reactie dura fata de intrebarile jurnalistilor pe acest subiect, a rostit cu greu: "Voi vota pentru suspendare pentru ca si Iacobov a cerut acest lucru cu o saptamina in urma". In realitate, lucrurile stau pe dos. Cu o saptamina in urma, PSD-Bacau a decis sa-l apere pe Iacobov in fata instantei. Dan Matei Agathon a avut mai mult curaj si a spus ca "Nu ar trebui suspendat. Care sint motivele? Deocamdata e doar arestat".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.