Senatorii s-au vazut nevoiti sa gaseasca un mijloc de transport pana la Parlament, in conditiile in care, ieri dimineata, soferii nu i-au mai asteptat cu masinile la scara.

Totul a pornit de la nemultumirile soferilor legate de salarii si de "abuzurile" conducerii, devenite motiv pentru o greva spontana. Au cazut la mijloc senatorii, nevoiti sa isi rezolve singuri problema transportului. Asa ca alesii au ales sa cheme un taxi, sa urce in autobuzul Senatului sau sa mearga cu motocicleta. Orice, numai cu mijloacele de transport in comun, nu! Iar schimbarea i-a bulversat atat de tare pe senatori, incat au intarziat mai mult decat de obicei sedinta din plen.

Senatorii au mai gasit un motiv "intemeiat" pentru a intarzia aproape o ora sedinta din plen: soferii lor au intrat in greva, astfel incat alesii s-au vazut nevoiti sa se urce in autobuz, in taxi sau pe motociclete ca sa ajunga la Parlament. Greva spontana le-a dat peste cap senatorilor toate tabieturile de dimineata... Oricum, noi nu am reusit sa "depistam" vreun senator care sa fi venit pana la Palatul Parlamentului cu transportul in comun.

Protestul

Soferii parlamentarilor au intrat in greva ieri dimineata, nemultumiti fiind de salariile de 500-700 RON brut, de neplata orelor suplimentare si de "abuzurile" la care sunt supusi de catre seful Directiei de Transporturi din Senat, Daniel Fadur, despre care gurile rele spun ca ar fi de profesie ospatar. Cei 90 de soferi ai senatorilor se mai plang de noul sistem de alimentare, bazat pe cartele la statiile Rompetrol, si duc dorul vechilor decontari pe baza foilor de parcurs.

Greva spontana a soferilor s-a incheiat cu promisiunea ca revendicarile lor vor fi luate in discutie de conducerea Senatului si solutionate pana saptamana viitoare. Altfel, soferii vor sa intre in greva generala.

Au sunat la taxi

Doar 30% din senatori au avut masina de serviciu la scara, restul fiind nevoiti sa sune la taxi, sa imprumute masini de la prieteni sau sa se urce in autobuzul Senatului, a povestit Aurel Ardelean (PRM). Inventiv, liberalul Mihai Lupoi a intrat in parcarea Senatului pe motocicleta. Chiar si asa, sedinta din plen s-a amanat pentru o ora, timp in care alesii au reusit sa se stranga pentru a avea cvorum.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.