Dupa ce si-a anuntat inca de miercuri intentia, Ioan Talpes a declarat ieri ca va sesiza nu numai Curtea Constitutionala, ci chiar si pe cea de la Haga in legatura cu neconstitutionalitatea noului guvern, indiferent daca seful statului ii confirma in functie pe noii ministri.

Faptul ca presedintele a semnat deja decretul de numire in functie a noilor ministri nu il deranjeaza pe Talpes. "Ce ma intereseaza pe mine ce face Basescu? Daca pe Domnia sa nu il intereseaza incalcarea legii, daca doreste sa confirme si sa numeasca un guvern nelegitim, nu e treaba mea!", a spus fostul consilier prezidential al lui Ion Iliescu si actual sustinator al demersurilor lui Traian Basescu. "S-ar putea ca logica mea sa nu fie profesionista, de aceea trebuie sa se pronunte Curtea. Dar am vorbit cu foarte multa lume, inclusiv din strainatate. Nu ma voi opri aici, voi sesiza si forurile internationale, nu ne putem bate joc chiar asa de noi insine. Voi sesiza Curtea de la Haga", a adaugat Talpes.

Demersul nu este prevazut in Constitutie

Demersul lui Talpes are insa o mare problema: nu este prevazut in Constitutie. Pe linie parlamentara, Curtea Constitutionala poate fi sesizata de minimum 55 de senatori si/sau deputati si numai in ceea ce priveste un proiect de lege adoptat de Parlament.