Pentru prima data dupa mult timp, seful statului si premierul au vorbit pe acelasi ton. Ocazia: 58 de ani de la infiintarea NATO, organizatie din care face parte si Romania. Presedintele Traian Basescu a cerut responsabilitate in discursurile politice referitoare la implicarea Armatei Romane in misiuni internationale.

Premierul Tariceanu a afirmat ca "soldatii romani sunt alaturi de NATO, alaturi de ceilalti militari aliati, in ambele misiuni de stabilizare a doua zone critice pentru securitatea regiunii noastre si a spatiului euro-atlantic", referindu-se la Afghanistan si Kosovo.

"Am dori ca atunci cand vecinii si prietenii nostri din Balcani vor adera la Alianta, invitatia sa fie adresata dintr-un stat membru din regiune. Ca tara aflata la confluenta vecinatatilor sudice si estice ale Aliantei, Romania ar fi un loc potrivit pentru a marca interesul NATO de sprijinire a reformelor democratice din regiune, in paralel cu intarirea cooperarii cu Rusia", sustine Traian Basescu in mesajul sau. in acelasi ton, premierul Tariceanu a exprimat oficial dorinta Romaniei de a organiza urmatoarea reuniune la nivel inalt a organizatiei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.