Partidul Democrat ramane in bloc sau pleaca in bloc de la guvernare, a declarat ieri, la Craiova, presedintele democratilor, Emil Boc.

El a subliniat ca ministrii democrati sunt cei mai buni din Guvernul Romaniei, asa cum o demonstreaza si sondajele de opinie. "Care ar fi rationamentul sa solicitam inlocuirea lor?", s-a intrebat, retoric, Emil Boc.

Presedintele democrat a aratat ca PD urmareste realizarea prioritatilor din programul de guvernare, ministrii PD continuandu-si activitatea pe domeniile pe care le coordoneaza. Emil Boc a reafirmat ca democratii nu joaca la doua capete, pentru PD existand doar doua alternative: Alianta D.A. sau Opozitia. "Nu exista alta alternativa pentru noi", a subliniat el, mentionand ca premierul Calin Popescu Tariceanu va stabili participarea sau nu a PD la guvernare. Liderul democrat a sustinut ca democratii raman fideli principiilor Aliantei D.A. si prefera varianta anticipatelor, in cazul in care nu va exista o majoritate parlamentara, nepunandu-se problema colaborarii cu social-democratii.

"Este exclusa colaborarea noastra cu PSD", a opinat Boc. Alianta D.A. functioneaza ca o casnicie, iar acum partenerii sunt despartiti in fapt, considera presedintele PD. "Este ca intr-o casnicie cand este o separatie de fapt. In drept existam, in fapt avem probleme", a adaugat Boc. In opinia liderului democrat, aplicarea Protocolului ADA ar face posibila functionarea si pe mai departe a Aliantei PNL-PD. Intrebat daca PD este de acord cu restructurarea Guvernului, liderul democrat a reamintit ca partidul pe care il conduce a initiat acest proces, renuntand de multa vreme la doua posturi importante din Executiv.

Liderul PD a reiterat faptul ca restructurarea Guvernului este o promisiune comuna, a democratilor si a liberalilor, iar PD va participa la acest proces daca va fi solicitat, deoarece initiativa ii apartine premierului. PD nu va sprijini niciun guvern din care nu face parte, a precizat, secretarul general al PD, Vasile Blaga, care crede insa ca mai exista resurse pentru continuarea actualei guvernari."Cred ca cel mai bine ar fi o impacare, pentru ca a fost o guvernare indiscutabil de succes, care putea sa-si explice rezultatele mult mai mult, pana acum, opiniei publice.(...) Sa ramanem impreuna si sa nu mai fie cearta", a sustinut Vasile Blaga.

Respectarea Protocolului Aliantei D.A. este cheia rezolvarii tuturor problemelor, au sustinut atat Blaga, cat si liderul PD, Emil Boc."Daca la inceput se luau masuri impotriva oricarui cetatean PNL sau PD care se pronunta impotriva oricarei decizii luate, nu ajungeam aici", a afirmat secretarul general al democratilor. In plus, Vasile Blaga a subliniat ca in Protocolul Aliantei D.A. "exista solutii pentru toate situatiile". Cei doi au afirmat, totodata, ca Partidul Social Democrat (PSD) nu va vota impotriva unui guvern al Aliantei D.A., deoarece social-democratii nu doresc alegeri anticipate la jumatatea mandatului. "Va garantez un lucru: un guvern PNL-PD trece cu o larga majoritate prin Parlament.

Cei care incearca sa faca jocuri, adica PSD-ul, nu vor vota impotriva unui astfel de guvern pentru ca vor ramane la jumatatea mandatului din Parlament. Restul sunt supozitii. PSD-ul nu va vota impotriva unui guvern al Aliantei", a spus Vasile Blaga. Cu privire la mesajul transmis de seful statului despre actuala situatie politica, Blaga a precizat ca "presedintele a explicat foarte clar ca sfanta impacare nu se refera la partide, ci la oameni".

"Presedintele nu doreste sa negocieze cineva in numele sau o pozitie vizavi de referendum", a mai spus Vasile Blaga, mentionand ca democratii nu au incercat si nici nu o sa incerce acest lucru.Toti membrii PD secretari de stat sau cu rang de secretari de stat si-au semnat demisiile in alb, in eventualitatea in care Partidul Democrat va fi scos de la guvernare, a opinat ieri, citat de NewsIn presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului, Bogdan Panait.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.