- Domnule Vadim Tudor, ne aflam in plina criza politica... Care este cauza si care sunt solutiile PRM privind iesirea din aceasta?

- Principala cauza a acestei crize este lovitura de stat din decembrie 1989. Atunci a iesit de pe orbita statul roman, atunci au fost promovati in functii cheie tot felul de agenti straini, ba ai Moscovei, ba ai Budapestei, Israelului, Americii si asa mai departe...Ceea ce se intampla acum este faza acuta, dramatica, a acestei crize. In timp ce Ion Iliescu a avut abilitatea de a estompa unele asperitati stridente, iar Emil Constantinescu a avut sfetnici buni care sa ii dea indrumarile necesare si sa pastreze o aparenta de pace sociala ( sparta doar de mineriada din ianuarie -februarie 1990), numitul Traian Basescu face totul dupa cum il taie capul, iar rezultatele sunt absolut catastrofale.

De pilda, la ora actuala el si-a pus in cap intreaga societate romaneasca, intrucat nu stie sa conduca si inca se crede leganat de tangajul vaporului. Singura solutie este disparitia de urgenta de pe scena politica a lui Traian Basescu si internarea lui la o clinica de dezalcoolizare, sau la un stabiliment de sanatate, eventual la Balaceanca.

- Se pare ca ne indrepam spre un tip de guvern PNL -UDMR, care va furniza multe surprize, printre care Ministerul Justitiei va fi preluat de senatorul UDMR, Gyorgy Frunda...

- Asta dovedeste ceea ce am scris noi inca din 1990 : " Atentie la UDMR!, Atentie la Ungaria!". Este evident ca Romania se afla sub ocupatie straina si ca nu-si permite, din strainatate, fortele sanatoase ale acestei natiuni. UDMR cade mereu in picioare pentru ca forta oculta care conduce lumea nu vrea ca Romania sa-si redobandeasca pozitia verticala si mersul biped.

De pilda, chiar acum cateva minute, mi s-a confirmat informatia potrivit careia indiferent de faptul ca PD ramane sau pleaca de la guvernare, noul ministru al Justitiei Romaniei va fi iredentistul si sovinul maghiar Gyorgy Frunda. Asa ceva ar insemna seria a doua a filmului de groaza " Diktatul de la Viena". A-l instala pe avocatul criminalilor unguri din decembrie 1989 la conducerea Ministerului Justitiei este cea mai mare insulta adusa poporului roman si aici principalul vinovat este Calin Popescu Tariceanu.

Este mai mult decat atat, avem de-a face si cu un sah care i se da PSD si sunt foarte curios sa vad daca acest partid condus de Mircea Geoana va marsa si va vota in Parlament pentru noul Guvern romano-maghiar.

PSD navigheaza acum in jurul cifrei de 20 la suta in sondajele reale, iar daca voteaza un guvern cu Frunda, dusman declarat al poporului roman, la comanda Ministrului Justitiei, atunci PSD se va prabusi la 10 la suta si adio guvernare!

- Cat de reale credeti ca sunt informatiile, desi dezmintite de ambele parti, potrivit carora exista o intelegere secreta intre PSD si PNL?

- Este evident ca avem de-a face cu o intelegere intre cele doua partide pentru ca, imi pare rau sa v-o spun, avem de-a face cu partide conduse din strainatate. Centrele lor din comanda sunt in afara granitelor Romaniei. Eu am vorbit cu personaje de prima marime din conducerea PSD chiar la inceputul acestei saptamani si chiar pe tehnica speciala din cabinetul meu de la Senat, e vorba de Telefonul Operativ si de telefonul asa-zis guvernamental si aceste personaje mi-au spus ca partidul nu este pregatit de alegeri anticipate si cauta sa mai traga de timp pentru a mai creste in sondaje.

Eu le-am raspuns invariabil ca daca avem de-a face cu o crestere pe spinarea bietului popor roman, atunci ar fi mai bine sa se lase pagubasi , intrucat pretul este prea dureros.

- PRM a avansat varianta unui guvern de uniune nationala. Credeti ca aceasta formula este cea mai indicata pentru situatia de acum din Romania?

- Eu va pot raspunde si in calitatea mea de presedinte al celui mai stabil partid politic din Romania - iata, PRM este de 15 ani fara intrerupere in Parlamentul Romaniei - dar si in calitatea de doctor in istorie. Eu stiu destul de bine evenimentele, mai mult sau mai putin asemanatoare, petrecute in istoria moderna a Romaniei, astfel incat sa nu-mi dau seama ca in asemenea momente, singura solutie o rezolva guvernele de uniune nationala si adunarea laolalta a tuturor capacitatilor si caracterelor acestei tari.

Este mai presus de orice indoiala ca, cei care s-au perindat pana acum la guvernarea tarii, fie PDSR -ul metamorfozat in PSD, fie PD, PNL sau PUR -ul devenit PC, si toate celelalte forte politice au fost incapabile sa rezolve problemele de viata si de moarte ale romanilor. Ba, mai mult decat atat, le-au adancit si le-au agravat. Toata lumea stie ca numai PRM nu a fost la guvernare pana acum. De ce nu am fost noi la guvernare? Pentru ca am fi chipurile extremisti?

Este o mare minciuna aceasta eticheta, care, mai ales dupa 1 ianuarie, cand Romania a devenit stat membru al UE, nu se mai poate vehicula nici macar ca gluma. Noi nu am fost lasati la guvernare tocmai de papusarii care trag sforile peste hotare, intrucat suntem un partid national si justitiar si daca am fi condus niste ministere am fi ajuns foarte rapid la dovezile si documentele imbatabile ale jefuirii patrimoniului national si intelegerilor de tip ocult.

Prin urmare, in tara asta numai PRM are dreptul moral sa deschida gura pe problemele fundamentale ale natiunii, pe lupta impotriva coruptiei, pe marginea strategiilor salvarii si dezvoltarii viitoare a Romaniei. Putem participa la un astfel de guvern, dar fara organizatia separatista, antiromaneasca si antieuropeana, UDMR, care nici macar nu s-a inscris la Tribunal. Prin urmare, este in afara legii...


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.