Ordonanta de urgenta prin care se amana alegerile pentru Parlamentul European, adoptata luni de catre primul-ministru, reprezinta, in opinia presedintelui PLD, Theodor Stolojan, un pas gresit al lui Tariceanu, facut ca urmare a presiunilor exercitate de partidele care stau prost in sondaje.

In opinia lui Stolojan, gestul lui Tariceanu de a amana euroalegerile a fost facut fara a se consulta in Biroul Politic al PNL si vine ca raspuns la presiunile exercitate de catre partidele politice care stau prost in sondaje, respectiv PSD si PRM:"A cerut si a hotarat amanarea alegerilor, fara sa-si consulte nici macar propriul partid si a raspuns apelurilor partidelor care stau prost in sondaje, respectiv PSD si PRM", a comentat Theodor Stolojan.
Presedintele PLD, Theodor Stolojan, a comentat luni, intr-o interventie la Realitatea Tv, decizia premierului de a amana euroalegerile, exprimandu-si neincrederea in capacitatea lui Tariceanu de a lua decizii ferme si de a nu se razgandi: "Asteptam cu incredere si ziua de maine si de poimaine, cand este ultima zi de depunere a candidaturilor si a propunerilor de candidati pentru Parlamentul European, deoarece cu domnul Tariceanu nu poti fi niciodata sigur ca nu se razgandeste maine", a declarat Stolojan.

Stolojan a criticat un punct al ordonantei care stipuleaza ca, desi alegerile pentru PE se amana, totusi depunerea candidaturilor trebuie sa se faca pana la 15 martie: "O tampenie mai mare nici ca nu se poate, dar ea e in concordanta cu modul de gandire al lui Tariceanu. Eu sper ca nu este reala aceasta informatie, pentru ca altfel am fi de rasul curcilor", a afirmat Stolojan.

Totodata, Stolojan a reafirmat pozitia Partidului Liberal Democrat, potrivit careia alegerile pentru PE nu ar trebui amanate: "Noi, PLD, am spus ca aceste alegeri sunt oportune sa se desfasoare acum si ne-am programat deja pentru a merge la Biroul Electoral Central", a conchis Stolojan.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.