Ludovic Orban a anuntat ieri ca seful statului a sugerat liberalilor sa-l numeasca pe Adrian Cioroianu in functia de ministru de Externe odata cu restructurarea Guvernului.

In contextul consultarilor de la Cotroceni, PNL si-a reafirmat pozitia fata de sustinere a lui Adrian Cioroianu in fruntea MAE.

Potrivit lui Orban, raspunsul primit a fost acela ca Traian Basescu va amana numirea. "Ne-a sugerat ca acest lucru sa se faca odata cu restructurarea guvernamentala. Personal, nu am inteles aceasta atitudine", a adaugat vicepresedintele liberal.

Declaratia vine in contextul in care, marti, premierul Tariceanu a declarat ca restructurarea Executivului nu este o necesitate din punct de vedere politic sau organizatoric, iar un plan de reconfigurare a structurii guvernamentale nu e o prioritate. Cu alte cuvinte, Basescu nu isi asuma responsabilitatea numirii unui nou ministru de Externe si paseaza sarcina lui Tariceanu.

Intre timp, de mai bine de o luna de zile, politica externa a Romaniei are de suferit, intrucat MAE este condus de un ministru interimar. Mihai Razvan Ungureanu a demisionat din aceasta functie in urma scandalului privind arestarea a doi cetateni romani in Irak. Deocamdata insa, Ungureanu indeplineste in continuare functia de ministru de Externe, intrucat seful statului nu a semnat decretul de eliberare a sa din functie.

Senatorul Adrian Cioroianu a fost nominalizat, in urma cu mai mult de doua saptamani, de catre PNL pentru postul de ministru de Externe, insa Traian Basescu a spus ca la conducerea MAE nu poate fi numit un sef care sa invete din mers. Cioroianu este de profesie istoric si, in prezent, detine un post de europarlamentar din partea PNL.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.