Daca reforma in Justitie nu continua, asa cum si-a luat Romania angajamentul, tara noastra risca sa piarda fondurile comunitare ce ar trebui sa-i fie alocate, a avertizat ieri, la Bruxelles, ministrul roman al Integrarii europene, Anca Daniela Boagiu. Oficialul roman a facut apel la incetarea "luptei impotriva Monicai Macovei si a reformei Justitiei", deoarece "un blocaj in reforma Justitiei ar duce la limitarea fondurilor si la masuri suplimentare din partea Comisiei Europene".

"Eu sper ca, ce se intampla acasa sa inceteze si ca politicienii romani sa-si revina rapid si sa-si dea seama ca nu fac decat sa prejudicieze interesele Romaniei.

Multi si-au vazut sacii in caruta fara sa faca niciun efort pentru aderarea Romaniei, dar asta nu le da niciun drept sa-si bata joc de Romania si de romani", a mai spus ea. Ministrul Integrarii a reamintit de raportul pe care Comisia Europeana urmeaza sa-l prezinte in luna iunie si care ar putea duce la activarea clauzei de salvgardare pe justitie pentru Romania.

"Sper ca apropiatul raport sa-i trezeasca la realitate pe cei care si-au pierdut aceste repere, astfel incat Romania sa nu fie 'beneficiara>> unei clauze de salvgardare care ar fi o rusine pentru noi toti", a apreciat Anca Boagiu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.