Potrivit unui sondaj IMAS, exploatat imediat de PSD

Potrivit unui barometru de opinie al IMAS, in doar o luna de zile, actuala Putere a reusit contraperformanta de a dezamagi procente considerabile din electorat. Efectuat in perioada 10-17 februarie, pe un esantion de 1.242 de respondenti, studiul afirma ca doar 54 la suta dintre romani mai cred ca tara merge intr-o directie buna, cu fix zece procente mai putin decat in luna ianuarie! Cea mai severa scadere a guvernarii Tariceanu a inregistrat-o la comparatia cu executivul anterior. Daca in ianuarie 59% dintre alegatori considerau ca noua echipa de la Palatul Victoria isi face treaba mai bine decat Nastase & co., peste o luna, doar 38% isi pastrau aceasta opinie.

La inceputul anului insa, Cabinetul lui Calin Popescu Tariceanu statea mai bine in sondaje, comparativ cu predecesoarele instalate la carma tarii in ultimii doi ani postelectorali. Astfel, in 1997, la inceputul prim-ministeriatului lui Victor Ciorbea, 51% dintre subiectii IMAS apreciau ca tara merge intr-o directie buna, iar, in 2001, sub Adrian Nastase, doar 40 la suta, in ianurie 2005, Guvernul Tariceanu fiind creditat de 64 de procente.

O situatie similara se inregistra, la inceputul anului, si la comparatia cu guvernul anterior, Tariceanu si ai sai surclasand Guvernul PDSR din 2001 cu 59 de procente ale cetatenilor care credeau ca Puterea in functie se descurca mai bine decat predecesoarea, fata de 48 la suta, cat adunau, acum patru ani, pedeseristii. In ciuda scaderii dramatice a increderii in Guvern, Alianta D.A. isi pastreaza, si in barometrul de opinie IMAS (societate condusa de un fost cancelar al lui Nastase), intocmit in februarie, scorul excelent pe intentia de vot: 58%. Cifrele care dezavantajeaza clar actuala Putere au fost exploatate prompt de liderul PSD, Adrian Nastase, care le-a prezentat marti seara pe un post national de televiziune.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.