Presedintele PD, Emil Boc, a declarat, luni seara, ca, daca presedintele este suspendat de parlament, iar ulterior, prin referendum, se respinge propunerea de demitere a sefului statului, Legislativul ar trebui dizolvat.
"In momentul cand exista un conflict intre cele doua autoritati, una pierde si una castiga. Daca presedintele este demis, castiga parlamentul, dar daca castiga presedintele ce se intampla cu parlamentul? Solutia logica, fireasca si constitutionala este ca parlamentul trebuie sa plece", a sustinut Boc, intr-un interviu acordat postului Realitatea TV.

El a aratat ca a descoperit o astfel de interpretare intr-o lucrare de drept constitutional a senatorului PSD Antonie Iorgovan. "Este o interpretare perfect corecta facuta de lucrarea profesorului Antonie Iorgovan si sper ca acum nu se dezice de ea daca este vorba de un alt presedinte. Exista in Austria o prevedere constitutionala expresa ca, in cazul in care referendumul da dreptate presedintelui, trebuie sa plece parlamentul. Daca parlamentul castiga, pleaca presedintele. Si este firesc", a mai aratat presedintele PD. El a avertizat ca presedintele Traian Basescu nu va fi demis prin referendum si va "iesi intarit" din procesul de suspendare initiat de PSD. Potrivit lui Boc, dupa ce Basescu va iesi castigator, prin referendum, in termen de trei luni ar trebui organizate noi alegeri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.