Petre Roman va candida pe listele PD la alegerile europarlamentare, dupa cum ne-au declarat surse democrate • "Lasa-i sa anunte ei! Nu fac niciun comentariu", ne-a declarat Petre Roman.
Intoarcerea parintelui PD la matca se face, conform acelorasi surse, cu "invoire" de la Traian Basescu, cel care l-a detronat pe Roman din fruntea PD.Petre Roman, fost prim-ministru, mana dreapta a lui Ion Iliescu in FSN, fondator al PD, se intoarce in partidul pe care l-a infiintat. Adica in Partidul Democrat. Surse democrate ne-au declarat nu numai ca Petre Roman revine in PD, dar va candida pe listele partidului la alegerile pentru Parlamentul European din 13 mai. Petre Roman nu a confirmat in mod direct informatia, dar nici nu a negat-o. "Ei, prostii! Lasa-i sa anunte ei (n.r. PD)! Nu fac nici un comentariu!", ne-a declarat ieri Petre Roman, dupa ce n-a intrebat la randul sau, extrem de curios, de unde avem aceasta informatie. La insistentele noastre, domnul Roman ne-a rugat sa-l lasam in pace deoarece este in timpul sau liber, la munte.

Dupa o perioada de marire, imediat dupa evenimentele din decembrie 1989, a urmat pentru Petre Roman o perioada de intrare in umbra. La alegerile din 2000 Petre Romana fost ignorat de electorat la alegerile prezidentiale. in 2001 a pierdut conducerea PD, in favoarea lui Traian Basescu. A infiintat o noua formatiune politica, Forta Democrata, dar care nu a reusit sa se impuna in peisajul politic. S-a vorbit de o impacare cu Ion Iliescu, deoarece in 2005 l-a cooptat pe fostul sau adversar pentru a forma un pol de stanga. Deocamdata, fara rezultat concret. Cert este ca in vara lui 2006, la receptia organizata de Ambasada Statelor Unite la Bucuresti, Petre Roman a discutat mai bine de 20 de minute cu cel cu care era la cutite: Traian Basescu. Nu a putut trece neobservat faptul ca Traian Basescu abia l-a bagat in seama pe premierul Tariceanu, dar, in schimb, a discutat aproape jumatate de ora cu Petre Roman.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.