afirma deputatul independent Mona Musca, membru fondator PLD
- Tribunalul Municipiului Bucuresti a decis inscrierea PLD, insa se pare ca filialele liberale din teritoriu au primit ordin de la Centru sa conteste infiintarea PLD. Spre exemplu, miercuri, PNL Iasi a depus sase contestatii. Cat credeti ca va continua acest proces, si ce se urmareste de fapt?
- Vom avea o decizie privind inregistrarea PLD, definitiva si irevocabila, conform procedurii, in a doua jumatate a lunii februarie. Incercarile PNL de a amana aceasta inregistrare sunt dovada ingrijorarii actualei conduceri, fata de un concurent liberal credibil si serios pe scena politica romaneasca.
- Cum apreciati modificarea Legii Referendumului, si coalitia PNL-PC-PSD-PRM, care a votat, in Camera Deputatilor, modificarea Legii?
- Este inadmisibil, intr-un stat de drept, sa modifici o lege pentru o persoana anume si, in acelasi timp, e condamnabil sa schimbi regulile in timpul jocului. Este o incercare a unor formatiuni politice care pierd in sondaje si ai caror lideri au probleme de imagine si de credibilitate. Este regretabila pentru electoratul Aliantei aceasta aliere a PNL cu PSD si PRM, aliere care reprezinta o tradare a electoratului propriu.
- Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a propus decalarea datei alegerilor pentru Parlamentul European. Credeti ca este justificata o astfel de decizie?
- Nu ma mira aceasta schimbare a datei alegerilor, avand in vedere antecedentele conducerii si presedintelui PNL, care s-au remarcat prin razgandiri, nehotarari si reveniri asupra deciziilor. E o decizie nejustificata si pagubitoare pentru Parlamentul Romaniei, care va functiona cu mai putini parlamentari - senatorii si deputatii care ne reprezinta acum in Parlamentul European - prezenti la lucrari.
- PLD si-a anuntat intentia de a candida pe liste proprii la alegerile pentru Parlamentul European. Pe cate mandate contati?
- Mandatele pe care le vom obtine sunt in functie de calitatea candidatilor de pe lista PLD si calitatea campaniei partidului nostru. La ora actuala, am constituit Comisia pentru pregatirea alegerilor europene, care a elaborat criteriile si procedura de selectie a candidatilor PLD. Am trimis spre consultare membrilor nostri criteriile si procedura de selectie a candidatilor. Saptamana viitoare, vom face publice aceste informatii.
- Cum vedeti finalul actualei crize politice? Cat de departe se va merge?
- Este cel mai periculos joc politic din ultimii 17 ani. Fortele politice din Romania (PSD, PNL, PC, PRM) se unesc pentru a actiona impotriva majoritatii electoratului. Este un paradox ca 60% din alegatori il sustin pe Traian Basescu, iar liderii acestor partide politice se solidarizeaza pentru suspendarea Presedintelui Romaniei fara sa aiba argumente. Acest lucru poate fi explicat intr-un singur fel: exista, probabil, interese comune, necunoscute noua, atat de puternice care incat ii determina sa ignore electoratul. E condamnabila distorsionarea realitatii: se urmareste pedepsirea destinatarului pentru recidivele expeditorului. In finalul acestei confruntari, initiatorii vor fi infranti, iar Basescu va fi castigator.
- S-ar putea ajunge la alegeri anticipate?
- Din pacate am pierdut, in vara lui 2005, cel mai bun moment pentru alegerile anticipate, din cauza Premierului Calin Popescu- Tariceanu, moment in care Alianta DA ar fi putut obtine o majoritate parlamentara confortabila, care ne-ar fi permis respectarea promisiunilor electorale si a programului de guvernare. Nu ar mai fi fost posibile scandalurile de pana acum, inclusiv actuala criza politica.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.