Deputatul de Sibiu, Raluca Turcan, sustine ca PNL, prin conducerea de la varf, in speta, prin premierul Calin Popescu Tariceanu si Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputattilor, transmit amenintari cu procese pentru a impiedica inscrierea PLD-ului ca si partid politic.

"Ni se transmit amenintari cu procese penale. Tariceanu foloseste justitia ca un instrument pentru a indeparta adversari redutabili. El face presiuni ca PLD sa nu se inscrie ca si partid politic. Am primit un mesaj de la un amic comun al meu si al domnului Bogdan Olteanu prin care am fost amenintati ca ni se vor deschide cate trei procese in fiecare judet, unde se incearca formarea PLD-ului. Astfel, Calin Popescu Tariceanu plus Bogdan Olteanu, egal PSD pentru ca au inceput sa se comporte precum social-democratii", a declarat Raluca Turcan, sambata, pentru NewsIn. Ea a precizat ca deja exista doua procese deschise, unul la Suceava si altul la Dambovita, prin care PNL contesta modul in care au fost adunate semnaturile pentru formarea noului partid.

"La Sibiu nu avem inca o asemenea situatie, dar va pot asigura ca semnaturile s-au strans respectand litera legii", a declarat Turcan. Deputatul de Sibiu a adaugat ca un alt proces a fost deschis la Tribunalul Bucuresti, unde PNL contesta denumirea de Partid Liberal Democrat. "Ei sustin ca aceasta denumire tine de patrimoniul PNL, pentru ca fostul PLD a fuzionat cu partidul lui Campeanu, care apoi a fuzionat cu PNL. Este o aberatie sa spuna ca au drept de proprietate asupra acestei denumiri", a spus Raluca Turcan.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.