Senatorul PSD vrea sa faca pe un leu ce face ministrul pe 10 milioane de euro

Achizitia softului pentru evaluarea starii de sanatate a populatiei din Romania costa intre 3.000.000 si 10.000.000 de euro. Evaluarea ii apartine doctorului Sorin Oprescu (foto), senator PSD, presedinte al Comisie de Sanatate din Senat.

Dupa ce a pierdut presedintia partidului si a renuntat la cea a organizatiei de Bucuresti, reprezentantul social-democratilor a pornit un atac dur impotriva celui care pastoreste Ministerul Sanatatii. El il acuza pe ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, de faptul ca sub declaratiile pompoase, referitoare la economiile pe care le face in domeniul pe care il conduce, ascunde de fapt intentii de a-si servi propria clientela. Sorin Oprescu spune ca Programul de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei presupune, printre altele, formulare tiparite, expedierea postala a acestora, care inseamna cheltuieli substantiale de la bugetul de stat si mai ales achizitia softului mentionat. Ca alternativa, senatorul PSD ii propune ministrului Nicolaescu sa-i puna la dispozitie tot ce are nevoie contra sumei de un leu.

"Ne intrebam daca nu cumva aceste costuri pe care le implica acest program dau ocazia prietenilor domnului ministru de a mai ciupi ceva din bugetul Sanatatii si asa insuficient. Ne putem inchipui cu usurinta cum se vor repartiza lucrarile de editare si tiparire a acestor formulare, a serviciilor de curierat, de elaborare a softului de operare, sau a laboratoarelor pe care tocmai domnia sa le-a promovat. De aceea, putem si propunem domnului ministru, sa facem noi aceasta evaluare, cu specialisti de o probitate profesionala fara pata si sa o punem la dispozitia Ministerului Sanatatii pentru suma modica de un leu", a spus Sorin Oprescu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.