Adrian Nastase l-a lasat sa astepte 10 minute pe comisarul pentru extindere europeana Olli Rehn, venit la Palatul Parlamentului pentru convorbiri succesive cu presedintele Camerei si cu liderii grupurilor parlamentare. Olli Rehn si insotitorii sai, intre care Jonathan Scheele, seful Misiunii Uniunii Europene la Bucuresti, au fost condusi in sufrageria de langa biroul lui Adrian Nastase, unde au asteptat in picioare. "Aduceti-l cat mai incet", le spusese la telefon sefa protocolului Camerei subordonatilor ei, care ii servisera drept ghizi pe culoarele Palatului Parlamentului inaltului demnitar european. In ciuda acestor manevre, Olli Rehn a ajuns mai devreme la intalnire decat gazda sa, Adrian Nastase.

In timpii morti, functionarii Camerei s-au intretinut pe diverse teme cu comisarul european, intrebandu-l daca este pentru prima oara in Romania si ce stie despre Ceausescu. Uitandu-se pe pereti, oaspetii au putut admira cateva tablouri semnate Nicolae Grigorescu. Mobilierul de lemn sculptat, scaunele tapitate in piele de Cordoba intregeau peisajul. Din pacate, pendula stil era defecta, cu acele blocate la ora 12 fara un sfert. Intrand pe usa care face legatura cu biroul sau, Adrian Nastase a spus ca se bucura ca-l vede pe Olli Rehn. Presedintele Camerei nu a zis nimic despre motivele care l-au facut sa intarzie, desi se afla la numai cativa metri distanta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.