Initiatorii Partidului Liberal Democrat isi fac deja planuri de guvernare. Desi partidul fostului consilier prezidential Theodor Stolojan nu a reusit sa se inscrie la Tribunal din cauza unor contestatii depuse in ultimul moment, vicepresedintele provizoriu al formatiunii, Gheorghe Flutur, s-a declarat convins ca PLD poate obtine, nici mai mult, nici mai putin decat 20% din voturile de la urmatoarele alegeri si ca poate ajunge la guvernare. Dar toate acestea numai impreuna cu Partidul Democrat, a precizat fostul ministru al agriculturii din guvernul condus de liderul PNL Calin Popescu Tariceanu.

Flutur a sustinut ca sansa ar putea fi de partea PLD, daca liberal-democratii vor reusi sa se mobilizeze in urmatoarea perioada pentru a obtine un scor cat mai bun la viitoarele alegeri. "PLD poate sa ajunga la guvernare in urma alegerilor anticipate, are forta necesara si sunt convins ca poate. Minimum 20 de procente cred ca putem sa facem daca turam motoarele la maximum in perioada care urmeaza. Proiectul nostru politic este cu PD, sa consolidam dreapta in Romania si impreuna cu ei sa guvernam tara si sa finalizam proiectul din 2004", a promis Flutur.

in acest sens, liberal-democratul si-a facut temele si a adus laude la adresa celor care sprijina infiintarea PLD, democratii. Gheorghe Flutur a tinut sa aminteasca faptul ca PD s-a dovedit intotdeauna un partener activ in reformele intreprinse.

Totodata, vicepresedintele PLD s-a bazat pe faptul ca partidul pe care il reprezinta are un mare avantaj, acela de a fi format din membri credibili, atat la conducere (aceea aleasa provizoriu, in conditiile in care platformistii inca mai asteapta inregistrarea partidului la Tribunal pentru a organiza un Congres - n.r.), cat si oameni responsabili la nivelul organizatiilor din judet. Vicepresedintele provizoriu PLD nu a exclus nici posibilitatea de a intra la guvernare alaturi de UDMR, despre care a apreciat ca s-a dovedit, in timp, "un partener pe care se pot pune baze".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.