Constitutia trebuie modificata pentru o separatie mai clara a puterilor presedintelui si premierului. Anticipatele sunt necesare, iar dreapta romaneasca trebuie coagulata in jurul PLD-ul lui Theodor Stolojan si PD, in conditiile in care PNL a devenit aliatul de serviciu al PSD. Acestea au fost subiectele preferate ale vicepresedintelui provizoriu al PLD, Gheorghe Flutur, aflat ieri la Craiova.

Astfel, in opinia fostului ministru al agriculturii, tensiunile permanente dintre presedintie si executiv fac necesare modificari ale Constitutiei Romaniei. Aflat acum in bancile opozitiei, Gheorghe Flutur a criticat ieri prestatia guvernului. Nici functionarea Aliantei nu a scapat de criticile lui Flutur, acesta declarand ca numai alegerile anticipate pot aduce la guvernare un executiv puternic.

Flutur este de parere ca actualul guvern nu-si mai poate indeplini promisiunile electorale "decat daca se imprumuta de voturi din alta parte". "Nu poti negocia la Bruxelles sau in alte cancelarii ferm sau sa-ti asumi anumite raspunderi, daca n-ai in spate o stabilitate si o sustinere majoritara", a precizat Flutur.

Dupa cum sustine senatorul Gheorghe Flutur, in acest moment PNL se afla in afara Aliantei, fiind "vizibil" alaturi de PSD. "in 22 decembrie, Guvernul Tariceanu a emis o hotarare in care da peste 1.000 de miliarde catre primariile care apartin PSD. Pentru PNL, PSD a devenit aliatul de serviciu si nu asta este solutia de intarire a relatiilor cu PD", a spus Gheorghe Flutur.

PD si PLD - proiect de coagulare a dreptei romanesti
Pe de alta parte, Gheorghe Flutur a pledat pentru coagularea dreptei romanesti, "o constructie pe termen lung si in care toate partidele care intra sa-si pastreze identitatea doctrinara". "Proiectul de coagulare a dreptei politice romanesti trebuie facut de PD si PLD", a declarat Flutur.

Vicepresedintele provizoriu al PLD a declarat ca, in ultimul an, PNL a dat mai multe semnale de "divort" fata de PD, iar in aceste conditii obligatia "refondarii" Aliantei DA apartine PLD si PD. "Noi suntem parte a Aliantei pentru ca am participat la crearea ei. Avem obligatia de a refonda alaturi de PD aceasta constructie politica", a mai declarat Flutur.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.