Democratii nu vor sa colaboreze cu PSD sau cu PRM pentru a fi asigurata majoritatea parlamentara a Coalitei. Vicepresedinte PD Ioan Oltean sustine ca PD prefera alegerile anticipate decat o colaborare cu PSD sau PRM. "Daca se va ajunge sa pierdem, intr-adevar, majoritatea si in Camera Deputatilor si nu vom reusi in Senat sa o constituim, preferam organizarea alegerilor anticipate decat sustinerea unui guvern minoritar cu PSD si PRM. PD nu va fi de acord niciodata ca in sistem parlamentar si guvernamental sa se asocieze sau sa colaboreze cu aceste forte politice", a declarat Ioan Oltean.

Pe de alta parte, deputatul PD Ioan Oltean regreta ca la congresul PNL nu este aceeasi competitie acerba pentru postul de presedinte ca si pentru cele de vicepresedinti. "Noi urmarim cu interes congresul PNL. Ne bucuram ca este o lupta foarte serioasa pentru ocuparea posturilor de vicepresedinti. Am fi vrut sa fie aceeasi batalie si pentru postul de presedinte. Se pare ca aici lucrurile sunt transate. Sa speram ca, in urma Congresului, lucrurile se asaza si colaborarea noastra cu PNL va fi la fel de buna ca la inceput", a aratat Ioan Oltean.

Totodata, vicepresedintele PD a spus ca democratii vor ca, pana in luna iunie, sa fie legiferat votul uninominal, iar restructurarea guvernului sa fie facuta in cel mai scurt timp.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.