Presedintele PD, Emil Boc, nu considera oportuna cooptarea PLD la guvernare. "Nu am avut o asemenea discutie, nu am facut o asemenea propunere, nu ne intereseaza sa inaintam nicaieri nici un fel de propunere cu privire la prezenta PLD in Guvern. Nu a fost in atentia PD o asemenea propunere niciodata", a declarat Boc ieri dupa intilnirea informala cu liderii partidului.

Saptamina trecuta, presedintele executiv al PD, A-driean Videanu, sustinea ca PLD ar trebui sa aiba un reprezentant in Guvern. Insa declaratia a fost infirmata rapid, printr-un comunicat oficial al formatiunii din Modrogan.

Presedintele PD a tinut ieri sa infirme si zvonurile privind intentia democratilor de a prelua functia de prim-ministru. "Nu avem asemenea planuri. Orice schimbare de premier intre PNL si PD nu aduce majoritatea parlamentara", a spus presedintele PD, care a tinut sa sublinieze ca instalarea unui premier democrat nu ar face decit sa prelungeasca agonia unui guvern minoritar.

Premierul, chemat in Parlament

Dupa ce le-a dat satisfactie colegilor liberali de Alianta, acestia cerind de multa vreme ca PD sa se detaseze de fostii liberali de la PLD, Emil Boc a adus in discutie doua teme de disputa mai vechi: votul uninominal si restructurarea Guvernului. Pentru amindoua i-a cerut premierului sa se prezinte in fata Parlamentului.