Vicepresedintele PNTCD, Serban Radulescu, si-a anuntat ieri candidatura la presedintia partidului. Taranistul este titularul unei motiuni cu care va incerca sa castige conducerea formatiunii la Congresul ce va avea loc pe 21 ianuarie. In eventualitatea in care va castiga alegerile, Radulescu are in plan descentralizarea partidului, cu formarea de structuri de conducere pe cele opt regiuni de dezvoltare, dar si un proiect de aliante si constituirea unei forte de centru dreapta.

Care sunt motivele care v-au determinat sa candidati la functia de presedinte al PNTCD?

Primul motiv este legat de faptul ca presedintele Gheorghe Ciuhandu si-a exprimat dorinta de a nu mai candida la presedintia partidului, fiind ocupat cu Primaria Timisoarei. Al doilea motiv a fost cel al ideii relansarii partidului, printr-un proiect politic pe care noi, cei de la Cluj, l-am pus in discutia PNTCD de un an de zile: un proiect al descentralizarii, prin crearea de organizatii regionale, pe structura euroregiunilor. Ideea aceasta a existat in PNTCD inainte de PD si PNL. Aceasta descentralizare o consideram esentiala pentru ca in primul rand, odata cu aderarea Romaniei la UE, finantarile pentru proiecte vor veni pe euroregiuni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.