Detinatorii celor mai notorii averi dintre politicieni, Adrian Nastase si Dan Ioan Popescu, ambii cercetati tocmai pentru averi, si-au publicat ieri noile declaratii de avere. Amindoi par sa fi avut cheltuieli mari anul trecut

Din noua declaratie de avere a lui Adrian Nastase rezulta ca acesta nu mai este in proprietatea terenului din Bucuresti, din Strada Zambaccian. Totusi, terenul nu se regaseste nici la rubrica bunurilor vindute, iar cind fostul presedinte PSD a fost contactat a spus ca va comenta acest lucru abia la sfirsitul saptaminii viitoare, cind se va intoarce in tara.

S-a dus jumatate din mostenirea Tamarei

Mostenirea lasata de matusa Tamara familiei Nastase, anul trecut, se regaseste in cea mai mare parte in trei noi conturi bancare si in banii pe care ii detine Dana Nastase. Totusi, din compararea sumelor mostenite cu cele declarate acum rezulta ca aproape 400 de mii de dolari au fost cheltuiti de familia fostului premier in 2006. Ceea ce frapeaza este ca, aparent, in celelalte conturi bancare nu s-a produs nici macar o miscare, deoarece ele coincid pina la ultimul ban sau cent cu cele trecute in declaratia de la sfirsitul lui 2005.

DIP: 200.000 de euro in minus

Nici pentru Dan Ioan Popescu 2006 nu a fost un an tocmai bun. El a vindut unul dintre cele noua terenuri pe care le detinea impreuna cu sotia sa, Elena. Este vorba de un teren de 20.000 mp din comuna Mogosoaia, pe care l-a vindut cu 300.000 de euro, precizind in declaratia de avere ca deocamdata a incasat din aceasta suma doar 50.000. El si-a achitat unul dintre creditele pe care le avea la banca, scadent in 2006, in valoare de 212.000 de euro, si a mai achitat circa 100.000 dintr-un altul, scadent in 2015.

In acelasi timp, Dan Ioan Popescu a contractat anul trecut un alt credit de 1.050.000 RON. In concluzie, a luat de la banca aproape tot atit cit a dat. In ce priveste conturile bancare, cotele sint in scadere vizibila. Dintre cele patru conturi pe care familia Popescu le avea deschise doar la Citybank, unul are mai putin cu circa 200.000 de euro. Tot in 2006, DIP si-a cumparat un ATV Bombardier, precum si bijuterii si alte obiecte de valoare de 20.000 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.