Prima activitate diplomatica este programata sa aiba loc cam peste doua saptamini si este considerata de seful statului drept o promisiune de suflet. Daca nu vor exista piedici, Traian Basescu va reinaugura, alaturi de omologul sau Victor Iuscenko, Podul Istoric de peste Tisa, intre localitatile Sighetu Marmatiei (Romania) si Solotvino (Ucraina). Anul diplomatic 2007 al presedintelui Basescu va contine si cel putin patru momente-forta, cind sint prevazute vizite intr-o serie de monarhii europene, cum ar fi Luxemburg (probabil in martie), Olanda (probabil in aprilie), Norvegia (probabil in mai) si Spania (probabil in noiembrie). Si importante tari europene cu regim republican sint prevazute pe agenda de vizite in strainatate ale sefului statului roman, cum sint Austria si Elvetia.

Vizite la "petrolistii" Orientului

In continuarea refacerii relatiilor Romaniei cu tarile arabe exportatoare de petrol, presedintele Basescu va efectua vizite in Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Egipt si in Pakistan, care vin in continuarea celor din 2005 si 2006 in Regatul Hasemit al Iordaniei, Qatar si India. Va urma o noua vizita in Irak si in Afganistan, atit la trupele militare romane dislocate acolo, cit si la autoritatile acelor state. Printre sefii de stat asteptati la Bucuresti se afla presedintele Germaniei, Horst Köhler, cel al Poloniei, Lech Kacinski, al Ungariei, Laszlo Solyom, si Marele Duce Henri al Luxemburgului.

Vedete regale la Bucuresti

Fetele din Romania vor avea de ce sa suspine si sa-i multumeasca lui Basescu, avind in vedere ca trei dintre junii printi mostenitori ai Europei vor veni la invitatia sa, la Bucuresti. Este vorba despre printul Frederik al Danemarcei, cel al Liechtensteinului, Alois, dar, mai ales, de printul Felipe al Spaniei. Mostenitorul tronului Spaniei va fi insotit insa de frumoasa ex-prezentatoare de televiziune Letizia Ortiz.