Dintre cei 19 reprezentanti ai Partidului Conservator in Executiv, doar sapte s-au prezentat luni la Guvern pentru a-si depune demisia. Alti doi au anuntat deja ca prefera sa paraseasca formatiunea pentru a ramane la sefia institutiilor guvernamentale, in timp ce restul se mai gandesc. Reprezentantii PC au fost invitati de vicepremierul Bogdan Pascu la Palatul Victoria, ieri la pranz, pentru a-si depune impreuna, intr-un gest comun, demisia din functiile ocupate in cadrul Guvernului. Invitatia a fost insa onorata doar de sase colegi, printre care si Codrut Seres.

Bogdan Pascu a incercat sa ii scuze pe cei absenti, afirmand ca acestia nu se afla in tara, dar ca vor demisiona la intoarcere. Nici cei care au fost prezenti nu au reusit sa-si duca demersul pana la capat. In intentia de a-i inmana personal primului-ministru demisiile, ei l-au asteptat in zadar timp de doua ore pe Tariceanu. Unii dintre demisionari au lasat documentele la cabinetul premierului, iar altii au plecat cu promisiunea ca vor reveni in cursul serii. Eugen Ovidiu Chirovici a demisionat, duminica, din PC si va ramane la conducerea Agentiei pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, iar Adrian Lemeni a anuntat ca isi va mentine functia de secretar de stat din Ministerul Culturii si Cultelor, desi a fost sustinut de conservatori.

Prin rezolutia adoptata duminica, PC a decis retragerea imediata a reprezentantilor formatiunii din Guvern. Prin urmare, cei care nu vor dori sa renunte la posturile din Executiv vor fi obligati sa paraseasca partidul care i-a numit in functiile respective. In momentul in care a anuntat ca formatiunea sa va trece in opozitie, Dan Voiculescu declara ca este mandru de colegii sai, intrucat au raspuns fara ezitare ca se vor supune vointei PC si vor parasi Executivul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.