"In ultima vreme, mesageri din partea platformei antiliberale au venit sa negocieze locurile la Congres si au spus ca vor si ei o cota", a declarat presedintele PNL adaugand ca subiectul s-a aflat in discutia Comitetului Executiv al partidului.

Conform spuselor premierului, cei care au aderat la Platforma Liberala ar putea fi primiti din nou in partid pentru a participa la Congresul Extraordinar preconizat a se desfasura in luna februarie. "Se pune problema celor care au fost exclusi din PNL. Acestia vor putea sa candideze dupa ce se vor reinscrie in partid. In acest sens, Delegatia Permanenta de joi va lua in discutie sa propuna Congresului sa faca o derogare de vechime pentru cei care vor dori sa se reinscrie si sa candideze", a precizat Tariceanu.

In privinta rezervarii unei cote a delegatilor pentru disidenti, liderul liberal nici nu vrea sa auda. "Nu se poate asa, stimati domni! Daca vreti, veniti, participati la alegerile din Congres. V-ati dus prin teritoriu, la Suceava, ati strans padurarii, ati discutat, dar trebuie sa va supuneti votului delegatilor de la Congres", a conchis presedintele PNL. In replica, Theodor Stolojan a negat ca aderenti la Platforma ar fi facut o asemenea propunere conducerii liberale.

"Declaratia lui Tariceanu este o manipulare grosolana. Niciun sustinator al platformei nu a avut si nu va avea vreo discutie cu Tariceanu despre impartirea, negocierea sau atribuirea de functii", a comentat Stolojan. O pozitie similara a fost adoptata la ultima intrunire a Grupului pentru Platforma Liberala. GPL considera ca viitorul Congres va fi organizat "in conditii de flagranta inegalitate de sanse si arata in mod clar incorectitudinea si duplicitatea conducerii PNL".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.