Candidata la functia de secretar executiv al PD, Elena Udrea, a fost in 2002 consilier juridic al PSD. Dezvaluirea a fost facuta de Cozmin Gusa, la acea vreme secretar general al PSD. Iarna trecuta, ziarul Adevarul a dezvaluit ca Elena Udrea a fost intermediar pentru preluarea unei vile din Dorobanti pentru un grup legat de familia Dana si Adrian Nastase.

La vremea aceea, Udrea a negat categoric orice legatura cu PSD si cu Adrian Nastase. Gusa a precizat ca Udrea nu a ocupat aceasta functie decat vreo doua luni, timp in care secretarul general de atunci al PSD a marturisit ca a dus-o "in vreo doua-trei excursii prin tara". "Voia sa faca politica, era foarte ambitioasa", a spus Cozmin Gusa, adaugand ca este prieten cu sotul acesteia, Dorin Cocos.

A "pierdut" 300.000 USD pentru Nastase si Bittner
Elena Udrea, fosta sefa de cabinet a presedintelui Traian Basescu, a pierdut circa 300.000 de dolari dintr-o afacere imobiliara in favoarea unei firme a prietenelor Danei Nastase. Tranzactia a vizat o vila din str. Nicolae Velescu nr. 3, din Calea Dorobanti, vizavi de sediul Televiziunii Romane. Vila a fost retrocedata ilegal, iar apoi au urmat doi intermediari, prin care proprietatea a ajuns, de fapt, la Adrian Nastase. Cei doi intermediari sunt lautarul Costel Onoriu si Elena Udrea.

Tranzactiile succesive au avut preturi mult subevaluate. La cateva zile dupa ce a vandut vila din Dorobanti, Elena Udrea s-a casatorit la New York cu Dorin Cocos, ceremonie oficiata de un alt om de casa al lui Nastase, consulul din acea perioada Gheorghe Dimitrescu. Vladimir Doicaru, fiul fostului sef al spionajului extern Nicolae Doicaru, cel care a fost evacuat din imobilul cu pricina impreuna cu familia dupa retrocedarea ilegala, acuza o afacere controlata de la un capat la altul de catre fostul premier Adrian Nastase.

Suveica

Elena Udrea a fost ultima "veriga" a celor doi intermediari din strada Nicolae Velescu nr. 3 din zona Calea Dorobanti. Vila a fost retrocedata ilegal lui Mihai Joldea Iorgulescu, fara acte de proprietate. Acesta vinde proprietatea la 13 octombrie 2001 lui Costel si Eugenia Onoriu. Obiectul tranzactiei era reprezentat de cei 240 de metri patrati de teren si constructia formata din subsol, parter, etaj si mansarda. Pretul tranzactiei a fost de 175.000 USD, mult subevaluat fata de pretul de piata estimat de specialistii imobiliari.

De altfel, Onoriu a fost "proprietar" foarte scurt timp. El a cumparat la 23 octombrie 2001 si a vandut Elenei Udrea, la 10 februarie 2002, adica la nici patru luni. A "castigat" 40.000 USD in urma acestei tranzactii, vanzand cu 210.000 de dolari. Udrea vinde, la randul ei, la 11 decembrie 2003, cu 215.000 USD catre firma Arch Business Group. Pretul de piata al vilei era, la acea vreme, de circa 550.000 USD, adica o "pierdere" pentru Udrea de 335.000 de dolari. Desi imobilul a fost vandut prin doi intermediari, de mai mult timp acolo se afla in scripte sediul SC Arch Business Group, o firma controlata de familia Dana si Adrian Nastase. De altfel, si in perioada in care Elena Udrea a "detinut" vila, acolo se afla sediul firmei, fapt confirmat si de contractul de vanzare-cumparare. In acte, Arch era condusa la acea vreme de doua prietene ale sotiei fostului premier.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.