Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat ca intentioneaza sa se intalneasca, in perioada imediat urmatoare, cu fostul premier Adrian Nastase pentru a discuta despre ipoteza plecarii acestuia la Bruxelles, pentru o perioada de doi ani, in calitate de europarlamentar. In acest sens, Adrian Nastase ne-a declarat ieri ca ar accepta "oricand" o intalnire cu presedintele PSD, desi nu a luat in calcul pana acum acest aspect. "Nu m-am gandit pana acum la o astfel de varianta. Sunt lucruri mult mai importante de facut in tara", a afirmat Nastase.

Dupa sanctiunea pe care a primit-o la inceputul saptamanii trecute de la PSD sector 1, declaratia lui Adrian Nastase potrivit careia acesta nu exclude o eventuala candidatura a sa pentru o functie de conducere in partid a starnit o serie de reactii adverse din partea social-democratilor. Pentru a nu-si pune in pericol "scaunul", presedintele PSD Mircea Geoana a gasit "o solutie" cat se poate de "avantajoasa" in acest sens: sa-l trimita pe Nastase pentru doi ani la Bruxelles, in calitate de europarlamentar.

Astfel, Mircea Geoana a declarat sambata, la Brasov, ca va discuta, in urmatoarele zile, cu Adrian Nastase ipoteza plecarii fostului premier la Bruxelles, in calitate de europarlamentar. Presedintele PSD considera ca o eventuala functie de europarlamentar nu trebuie interpretata drept "un exil politic" pentru Nastase. "Ma indoiesc ca isi doreste un exil. Chiar daca e vorba de un exil relativ. Plecarea la Bruxelles e importanta, dar inseamna si o plecare din politica nationala pentru o perioada de doi ani. Voi avea o discutie cu el despre planurile sale de viitor", a afirmat Geoana.

Potrivit liderului social-democrat, PSD este partidul care are cel mai mare avans din Romania in pregatirea campaniei electorale pentru Parlamentul European (PE). "Din punct de vedere organizatoric, PSD este pregatit pentru campanie.Vom lucra in perioada urmatoare la lista de candidati si vom stabili criteriile, inclusiv in relatia cu organizatiile judetene si cu Partidul Socialistilor Europeni (PES), pentru a putea sa furnizam candidati cunoscuti acasa, dar si influenti la Bruxelles", a precizat Mircea Geoana. El a subliniat ca avantajul PSD este ca are "o rezerva" mult mai mare de oameni de buna calitate decat alte partide.

Adrian Nastase: "Nu m-am gandit la o astfel de varianta"

Desi a declarat ca nu stia de posibila oferta pe care Mircea Geoana i-ar putea-o face zilele urmatoare, fostul premier Adrian Nastase ne-a declarat ieri ca ar accepta oricand o intalnire cu presedintele PSD.

"Nu am urmarit aceasta chestiune (declaratia lui Geoana de la Brasov privind nominalizarea sa pentru un post de europarlamentar-n.r.), insa as accepta oricand o intalnire cu domnul Mircea Geoana. Mi se pare si normal sa accept, nu vad de ce ar trebui sa refuz", a declarat ieri Adrian Nastase. In ceea ce priveste posibilitatea acceptarii ofertei liderului PSD, Nastase a spus ca nu s-a gandit pana acum la acest aspect. "Nu m-am gandit pana acum la o astfel de varianta. Sunt lucruri mult mai importante de facut in tara. Pe de alta parte, sunt oameni care pot face asta foarte bine. Nu ma pot pronunta in acest sens", a adaugat deputatul PSD.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.