Presedintele UDMR, Marko Bela, se intalneste astazi cu presedintele Consiliului National Maghiar din Transilvania (CNMT), episcopul Eparhiei Reformate de Piatra Craiului, Laszlo Tokes.
Motivul intalnirii il reprezinta dezideratul comun al celor doi adversari politici, realizarea diferitelor forme de autonomie pentru maghiari, inclusiv autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc.

Dupa ce, in urma cu doua saptamani, tot la initiativa UDMR, Marko Bela a incercat sa ajunga la un consens cu presedintele Consiliului National Secuiesc (CNS), Csapo Joszef, presedintele Uniunii va incerca de aceasta data sa il convinga pe fostul presedinte de onoare al UDMR, Laszlo Tokes, sa renunte la adversitatea traditionala dintre cei doi. Intrevederea are loc in contextul consultarilor initiate de presedintele UDMR cu reprezentantii organizatiilor civile, profesionale si de tineret, precum si cu ierarhii bisericilor istorice maghiare.

"In cadrul convorbirilor vor fi abordate problemele actuale ale situatiei maghiarimii din Transilvania, printre altele si nazuintele de autonomie ale comunitatii maghiare din Transilvania", precizeaza comunicatul.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.