Consiliul Superior al Magistraturii crede ca ministrul instiga populatia la neincredere in justitie
Prezenta la o conferinta de presa pe tema coruptiei la nivel european, ministrul justitiei, Monica Macovei, a laudat activitatea prestata pana in prezent de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). "DNA a realizat un numar suficient de investigatii si trimiteri in judecata din care se reflecta ca aceasta institutie isi face treaba. Investigatiile sunt independente, profesioniste si non-partizane", a aratat Macovei.

In schimb, ministrul pedist al justitiei n-a scapat ocazia sa critice Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), despre care a spus ca, in ultimul an si jumatate, de cand are puteri noi, nu a avut deloc rezultate exceptionale. "Justitia se autoguverneaza prin CSM, avem conflicte de interese la nivelul CSM, inca mai sunt clanuri de putere in Justitie", a apreciat Monica Macovei. in replica, CSM a calificat declaratia ministrului ca fiind una nerealista si de natura a afecta imaginea sistemului judiciar. intr-un comunicat remis presei ieri, se arata faptul ca "CSM s-a exprimat si anterior in sensul dezaprobarii prestatiei publice a ministrului justitiei, care instiga populatia la neincredere in justitie, in intreg corpul magistratilor, inclusiv in Consiliul Superior al Magistraturii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.