Desi nu au trecut decat trei zile de cand a fost huiduit la scena deschisa de o parte dintre maghiarii veniti sa sarbatoreasca aniversarea a 500 de ani de la adoptarea Constitutiei nationale secuiesti, presedintele UDMR, Marko Bela, o tine una si buna privind obtinerea autonomiei teritoriale.

In acest sens, Marko Bela a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca Uniunea este dispusa sa colaboreze cu toate partidele politice romanesti in vederea realizarii acestui deziderat.

"Incercam sa colaboram cu partidele romanesti pentru a realiza acest deziderat. Ceea ce trebuie insa specificat este ca noi concepem realizarea acestui deziderat nu prin alte cai, ci prin mijloace parlamentare, prin modificarea actului legislativ", a afirmat liderul UDMR.

Potrivit lui Marko, impotrivirile unora dintre liderii partidelor politice se datoreaza neintelegerii lucrurilor pe care partidul sau doreste sa le infaptuiasca. Intrebat fiind daca UDMR ar fi dispus sa accepte o colaborare pe aceasta tema cu Uniunea Civica Maghiara (UCM) sau cu Consiliul National Secuiesc (CNS), Marko Bela a raspuns ca Uniunea va purta un dialog si cu asociatiile, cu bisericile si cu alte organizatii care au ca scop realizarea acestui deziderat. "Vom milita consecvent pentru acest deziderat", a spus presedintele UDMR.

In opinia lui Marko, unele dintre formatiunile politice, inclusiv din coalitia de guvernare, incearca sa-si rezolve problemele legate de procentajul electoral prin actiuni legate de declaratiile pe marginea autonomiei teritoriale. "Politicienii si partidele incearca sa-si rezolve prin persoana mea problemele legate de sustinerea electoratului. Mai nou si colegii mei din coalitie, ma refer la cei din PC, vor, prin elaborarea unei motiuni simple privind declaratiile mele pe marginea autonomiei teritoriale, sa-si rezolve problemele legate de procentajul electoral", a declarat liderul UDMR.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.