Prefectul de Vrancea, Ion Oprea, a invalidat hotararea Consiliului Judetean de demitere a lui Marian Oprisan. "Facem precizarea ca documentatia intocmita la data de 27 septembrie 2006 nu indeplineste conditiile de validare prevazute de lege pentru a putea fi considerate acte administrative si pentru a putea fi supuse controlului de legalitate de catre prefect", a afirmat Oprea intr-o adresa catre CJ Vrancea.

Deciziei din 27 septembrie, semnata de 22 de consilieri, ii lipsesc antetul institutiei emitente, data la care a fost adoptata si data la care intra in vigoare decizia, stampila Consiliului si numarul sub care documentul a fost adoptat sau emis. "Apreciem ca lipsa numarului ce trebuie dat in ordinea cronologica de adoptare, necesar pentru identificarea actului respectiv si care constituie conditie de validitate cu trimitere la forma actului administrativ duce la inexistenta actului", se arata in aceeasi adresa a Prefecturii Vrancea.

Solutionarea crizei va fi decisa de instanta

Pe 27 septembrie, 22 de consilieri din cei 33 ai CJ Vrancea au decis sa-l demita pe Oprisan si sa-l inlocuiasca cu liberalul Eduard Lambrino, datorita colaborarii defectuoase cu Consiliul si prejudiciilor de imagine cauzate de ilegalitatile lui Oprisan. Cum acesta din urma a declarat sedinta ilegala deoarece nu a fost convocata de presedinte, el a refuzat sa puna la dispozitia lui Lambrino stampila sau registrul hotararilor CJ, manevra care a dus la decizia de ieri a prefectului Oprea.

Adresa acestuia era previzibila tinand seama de o evaluare a situatiei din 30 septembrie, facuta de ministrul de Interne, Vasile Blaga.

El a spus ca nu i se pare corect ca regulile sa fie schimbate in timpul jocului si a avut rezerve fata de respectarea conditiilor de legalitate a sedintei in care a fost demis Oprisan. Dupa decizia prefectului, rezolvarea cazului depinde aproape in intregime de catre instanta. PSD a cerut invalidarea mandatelor consilierilor care au parasit partidul in favoarea PNL sau PD. Daca instanta va da o decizie definitiva favorabila PSD, atunci Alianta va pierde majoritatea de doua treimi necesara inlocuirii unui presedinte de Consiliu Judetean. In schimb, Oprisan risca sa-si piarda functia din cauza boicotului sedintelor CJ de catre PNL, PD, PC si PNG. In lipsa cvorumului, CJ Vrancea nu mai poate adopta decizii legale, caz in care poate fi dizolvat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.