Democratii i-au luat prin surprindere pe liderii liberali, luni seara, cand, la sedinta Consiliului National de Conducere al Aliantei, au repus pe tapet chestiunea fuziunii dintre cele doua formatiuni. Potrivit unor surse din Alianta., reprezentantii PD au avansat ideea contopirii celor doua partide ca replica la cererea PNL de a-si clarifica pozitia cu privire la alegerile pentru Parlamentul European. "Le-am pus in vedere ca trebuie sa decida si sa ne comunice odata daca vor sa se prezinte la scrutinul pentru PE separat sau pe liste comune cu noi. Liderii PD ne-au explicat ca au discutat, in Biroul Permanent National, aproape patru ore pe aceasta tema si ca au ajuns la concluzia ca fuziunea ar fi cea mai indicata solutie".

Acestea au mai precizat ca pedistii au reluat si scenariul privind organizarea alegerilor anticipate concomitent cu cele pentru Legislativul comunitar.
Liberalii nu ar fi respins din start propunerea pedistilor, aratand ca prioritara ar trebui sa fie chestiunea europarlamentarilor si ca discutia despre fuziune poate fi reluata pe larg dupa ce acest obiectiv va fi indeplinit. Conform unor surse din Alianta, liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, a cerut colegilor de la PD, drept garantie a bunei lor credinte, sa anunte public ca accepta candidatura pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European.

"Li s-a explicat celor de la PD ca PNL nu mai poate avea incredere in promisiunile lor, de vreme ce, de fiecare data cand am stabilit ceva impreuna, ei au fost cei care si-au incalcat cuvantul. Numirea unui candidat PSD la sefia SIE sau cel al suspendarii ministrului apararii, Teodor Atanasiu, sunt doar cateva exemple in acest sens", au spus surse din Alianta.

Luati prin surprindere de atitudinea liberalilor, democratii ar fi batut in retragere, si, motivand ca nu au mandatul forurilor de conducere ale partidului, ar fi cerut un ragaz de gandire pana la urmatoarea sedinta a Aliantei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.