Se schimba raportul de forte in Parlament?

Dan Ioan Popescu

Intrarea lui DIP in Partidul Conservator anticipeaza trecerea unor nume grele din PSD alaturi de conservatori

Dan Voiculescu

Ieri, liderii PC s-au intalnit cu cativa parlamentari ai PSD. Rodica Stanoiu si Adrian Nastase sunt curtati insistent

Se schimba procentajele in Parlament?

Fie ca vor fi sau nu anticipate, partidele isi strang randurile si incearca sa coopteze cat mai multi politicieni care le-ar putea da o mana de ajutor, chiar si in consolidarea organizatiilor teritoriale. Conservatorii se pregatesc sa-si intareasca fortele cu puteri pesediste, democratii le mai arata pisica partenerilor liberali doar-doar i-or convinge sa accepte mai vechea obsesie a anticipatelor, in vreme de UDMR - duplicitar ca intotdeauna - raspunde dupa principiul 'daca-i ordin, cu placere>>.

Dupa ce l-au primit cu bratele deschise pe fostul lider PSD Dan Ioan Popescu, conservatorii lasa usa deschisa si altor parlamentari social-democrati. Votul din Parlament de la investirea directorilor de servicii a demonstrat clar ca exista nemultumiti in partidul lui Geoana. O parte din ei vor fi recuperati chiar de partenerul PSD din alegerile trecute, si anume partidul lui Dan Voiculescu.

Intalniri de taina

De altfel, o delegatie a PC s-a intalnit, ieri, in mare taina pe undeva pe la Intercontinental pentru a pune la punct ultimele detalii legate de primirea a patru parlamentari PSD. Conservatorii se lauda ca pe lista lor de asteptare s-ar afla vreo 15-20 de pesedisti, insa Biroul Politic al partidului nu si-ar fi dat girul decat pentru cei patru, intr-o prima faza. Micutul, dar exigentul PC ar fi impus criterii drastice celor care vor sa-i treaca pragul, excluzandu-i din start pe cei cu imaginea patata.

Criterii pentru oamenii lui Geoana

"Noi suntem de acord sa vina la noi oameni din PSD si din alte partide, dar in nici un caz nu si cei care fac parte din elita dinozaurilor politici", afirma surse din PC. Conservatorii sunt interesati sa preia mai ales pesedistii care sunt buni organizatori, au imagine buna si pot pune umarul la relansarea conservatorimului (cu impact atat de mic in optiunile electoratului). "In primul rand ii vom primi pe cei care sufera si sunt pe faras pentru delictele lor de opinie... Dupa venirea lui Dan Ioan Popescu in PC s-a deschis o noua linie politica si multi dintre fostii sai colegi pesedisti au siguranta ca in partidul nostru se intampla ceva", a declarat unul dintre liderii PC.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.