Fostul sef al statului, senatorul PSD, Ion Iliescu, nu crede ca exista un interes pentru organizarea de alegeri anticipate, precizand insa ca un partid trebuie sa fie pregatit pentru orice eventualitate.

"Un partid trebuie sa fie pregatit pentru orice eventualitate, dar cel mai realiste sunt alegerile pentru Parlamentul European. (...) Altminteri, nu cred ca cineva va fi interesat de anticipate, dar fiecare partid trebuie sa fie pregatit, nu stii ce rezulta", a spus Ion Iliescu, la finalul unei intalniri de lucru cu conducerea PSD, care a avut loc ieri la sediul din Baneasa.

El a afirmat ca, in opinia sa, cea mai realista posibilitate este organizarea de alegeri pentru Parlamentul European.
Senatorul PSD a precizat ca, in cadrul intalnirii, s-a conturat pregatirea si finalizarea a doua documente. Unul dintre acestea priveste oferta electorala a PSD, iar celalalt, mai sintetic, va sta la baza discutiilor cu membrii de partid, urmand a se concretiza, pe marginea acestuia, referendumul intern din PSD. Aceste teme vor fi discutate, saptamana viitoare, in cadrul unei reuniuni a conducerii PSD cu liderii de organizatii, a spus Iliescu. Cele doua documente iau in calcul eventualitatea organizarii unor alegeri anticipate.

Consiliul National, pe 3 noiembrie

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat ieri intrunirea, in 3 noiembrie, a Consiliului National al PSD. Reuniunea va fi precedata de o intalnire a conducerii partidului cu alesii locali si cu presedintii de organizatii. In toamna acestui an va avea loc si referendumul intern in PSD. "Vom avea probabil doua mari teme de dezbatere interna in partid si de validare prin consultare cu membrii nostri: modificarile la statutul PSD si oferta politica", a precizat Geoana. El a anuntat ca, de acum inainte, oferta politica a PSD va fi validata printr-un "mecanism special de consultare referendala".

Propunerea privind constituirea unui forum de consultare interna va fi propusa, de conducerea PSD, in prima sedinta a Biroului Permanent National de saptamana viitoare. "Este vorba despre un forum de consultare politica permanenta in partid, caruia ii vom prezenta inclusiv statutul modificat al partidului", a explicat Geoana.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.