Liberalii cer PD sa respecte protocolul Aliantei si sa nu voteze un membru PSD in fruntea SRI. "Vom cere PD sa repsectam protocolul. Sa nu sustinem PSD in functii", a declarat ieri liberalul Crin Antonescu , la unison cu Ludovic Orban si Puiu Hasotti. "Nu de aceea au votat oamenii cu noi in 2004, ca sa punem in functii pesedisti", a declarat si Ludovic Orban.

Liberalii sunt insa convinsi ca cererea lor are slabe sanse de reusita. si asta deoarece PD actioneaza dupa cum cere presedintele Basescu, iar acesta "vrea un FSN mare si frumos", dupa cum a declarat Orban. Presedintele liberalilor bucuresteni este de parere ca seful statului urmareste o reunificare a PD cu PSD, in incercarea de a renaste vechiul Front al Salvarii Nationale. Concluzia a fost clara: "Presedintele Traian Basescu nu ne mai reprezinta", a afirmat Crin Antonescu.

De fapt, liberalii se simt tradati de Traian Basescu. Invitati acasa la seful statului, cu o saptamana inainte ca Basescu sa il nominalizeze pe senatorul PSD George Maior pentru sefia SRI, liberalii nu au beneficiat de o marturisire a presedintelui in legatura cu intentiile sale. Liderul PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, si vicepresedintele liberal Puiu Hasotti, sunt doi dintre cei cinci liberali care au participat la intalnirea cu pricina.

Antonescu a recunoscut ca intalnirea nu a avut niciun element exceptional, confirmand ca nu si-a "indulcit" aprecierile la adresa lui Basescu. "Nu a fost vorba de o incercare de a incheia o intelegere, nici macar ca intentie. (...)Nu inseamna ca pe fata ne certam si in spate ne pupam", a sustinut Antonescu. "in niciun caz PNL nu va cere pace lui Basescu, pentru ca nu este vorba de pace sau razboi. intre PNL si Basescu nu mai este nicio legatura", a declarat ieri Hasotti.

Un alt critic convins al sefului statului, liderul PNL din Bucuresti, Ludovic Orban, a recunoscut cu naturalete ca formatiunea sa a renuntat sa mai faca intelegeri cu Basescu. Orban a motivat neincrederea in seful statului invocand "lipsa de onoare" demonstrata in trecut de presedintele ajuns la Cotroceni cu sprijinul PNL.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.