Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, a declarat ieri ca nu a semnat niciodata un angajament cu Securitatea si ca nu a colaborat cu aceasta. El a explicat ca Securitatea a incercat sa-l racoleze in primul an de studentie, dar ca a refuzat si ca are informatii ca exista "un dosar voluminos" privind urmarirea sa de catre Securitate. "Se zice ca as fi fost sef de retea, ceea ce este o aberatie, pentru ca ar fi trebuit sa fiu colonel sau general in Securitate, iar eu nici macar nu am facut armata acolo", a spus Gheorghe Funar.

Secretarul general al PRM a mai declarat ca in ultimii ani a fost verificat de trei ori de CNSAS si ca a primit de fiecare data raspuns ca nu are dosar. "Nu vad de unde sa apara acum acest dosar. Eu am informatii ca exista un dosar voluminos, dar prin care se dovedeste ca eu am fost urmarit de Securitate pana in 1989", sustine liderul PRM.

Gheorghe Funar sustine ca mai are informatii ca a fost urmarit de serviciile secrete si dupa 1990. "Am aflat ca exista un dosar ca am fost urmarit si dupa 1990 si pana in prezent de securitatea din Romania, dar si de securitatea din Ungaria", a mai spus secretarul general al PRM.

Presa centrala a relatat ieri ca senatorul PRM Gheorghe Funar are dosar de retea si urmeaza sa fie audiat de CNSAS.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.