Fostul presedinte al PNL, actualul consilier prezidential pe probleme economice, Theodor Stolojan, a anuntat marti seara, intr-o emisiune televizata, ca proiectul de relansare al PNL pe care il pregateste impreuna cu Valeriu Stoica va fi lansat in luna octombrie.

Potrivit lui Stolojan, platforma este aproape gata, la ea participand, alaturi de Valeriu Stoica, si alti liberali cunoscuti ca facand parte din "gruparea Stolojan", precum Raluca Turcan sau Cristian Boureanu. In ceea ce o priveste pe Mona Musca, aceasta nu va mai semna platforma, asa cum se spusese initial, "pentru a nu compromite" proiectul din cauza problemelor pe care le are, in acest moment, cu dosarul de la CNSAS. In acest sens, Stolojan a afirmat ca a avut o discutie cu Mona Musca si au decis ca ea sa isi rezolve, mai intai, problemele legate de colaborarea cu fosta Securitate.

El considera insa ca este ceva "in neregula" cu decizia luata de CNSAS in ceea ce o priveste pe Mona Musca, tinand cont, mai ales, de ultima declaratie facuta de Mircea Dinescu, membru in Colegiul CCNSAS, care a spus ca s-a abtinut de la vot in cazul Musca "pentru ca nu a gasit niciun indiciu ca aceasta ar fi facut rau cuiva". Cat priveste o anumita suprapunere a proiectelor sale legate de PNL cu functia pe care o detine in momentul de fata in cadrul Administratiei Prezidentiale, Stolojan a precizat ca avut o discutie cu presedintele Traian Basescu si au convenit ca, in cazul in care va fi pornita o actiune in forta cu noua platforma politica, acesta sa se retraga din functia detinuta la Presedintie.

"Actuala conducere a PNL nu este vesnica"

"Actuala conducere a PNL a facut si va face, in continuare, erori strategice pentru ca se afla in competitie cu PD si pentru ca Tariceanu a fost impins intr-o competitie cu presedintele Traian Basescu", a declarat Stolojan, sustinand totodata ca acesta este si motivul pentru care PNL a scazut in sondaje si s-a distantat de PD. In opinia sa, Protocolul Aliantei a fost "perfect" pentru perioada dinainte de alegeri, insa, dupa castigarea acestora, "ar fi trebuit sa existe un proiect de consolidare a Aliantei fie printr-o fuziune, fie prin transformarea acesteia intr-o federatie, avand in vedere ca actualul protocol de colaborare dintre cele doua formatiuni politice contine un mecanism de autodistrugere, si anume competitia".

Desi afirma ca modul de actiune al PNL este "la plesneala", Stolojan se declara in continuare membru al acestui partid, adaugand insa ca nu ar contesta o eventuala excludere a sa din PNL. Totusi, el a recunoscut ca ar fi dezamagit daca, "anumiti lideri liberali, grupati in jurul lui Tariceanu" ar decide sa il excluda si pe el din partid. Intrebat fiind de ce nu pleaca el singur din PNL, consilierul prezidential a spus ca mai are inca sperante pentru liberali mai ales ca actuala conducere a partidului "nu este vesnica". "Aceasta orbire in fata puterii pe care o au acum nu va dura mult", a conchis Stolojan.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.