"Dupa 1965, momentul la care au fost eliberati din temnita detinutii politici, Securitatea a fost cea mai patriotica institutie din Romania. Ma gindesc serios s-o reinfiintez. Cind voi ajunge la putere am s-o reinfiintez", a declarat pentru Mediafax presedintele PRM, C. V. Tudor. Vadim a fost contactat pentru a comenta audierea de ieri de la Colegiul CNSAS a deputatului PRM Vladimir Firsirotu, dar si o informatie neoficiala potrivit careia fratele sau, Marcu Tudor, sau chiar el personal ar fi fost invitati la CNSAS pentru audieri. Liderul PRM a dezmintit informatia, sustinind ca nici el, nici fratele sau, nu au fost chemati sa dea explicatii Colegiului.

"Pe mine ma intereseaza inghetarea anului scolar inainte ca el sa inceapa, ma intereseaza lipsa oricaror pregatiri pentru campania agricola de toamna, ma intereseaza nivelul de trai extrem de scazut al populatiei, nu faptul ca unul sau altul din partid au fost securisti", a spus Vadim Tudor, lansind din nou apelul "Lasati securistii sa vina la mine". Vadim Tudor a afirmat chiar ca ii va decora pe membrii PRM care vor fi identificati ca fosti colaboratori ai Securitatii.

"Daca nu au furat, nu au omorit si nu au tradat, nu am absolut nimic cu acesti oameni", a spus Vadim Tudor, declarind ca ii este indiferent faptul ca, din cauza fostilor turnatori ai Securitatii, o serie de oameni au fost condamnati la ani de inchisoare din cauza convingerilor lor politice.