Reprezentantii PNTCD au recunoscut oficial ieri ca intentioneaza sa-i forteze pe democrati sa-i bage pe listele parlamentului pentru ca, in schimb, formatiunea lui Ciuhandu sa-i sprijine pe democrati sa devina membri ai Partidului Popular European. In rezolutia adoptata pe 11 septembrie de PNTCD se precizeaza clar ca "pe 18 septembrie 2006, la intrunirea Biroului Politic de la Bruxelles, PNTCD va da un vot pozitiv aplicatiei PD pentru obtinerea calitatii de membru asociat al PPE, doar in cazul in care pana la data de 16 septembrie 2006 va exista un protocol semnat intre PNTCD si PD, care sa prevada participarea partidelor noastre pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European, precum si la alegerile pentru Parlamentul Romaniei".

Cu toate acestea, democratii nu par a se gabi sa-i treaca pe taranisti pragul parlamentului. Acestia au posibilitatea sa traga de timp pana cand Romania va adera la Uniunea Europeana si, implicit, vor deveni membri ai PPE, cu sau fara sprijinul taranistilor. Cu toate ca s-au aratat deschisi la o colaborare cu PNTCD, democratii nu au semnat inca un protocol care sa-i lege de taranisti si care sa-i oblige sa se faca frati cu acestia. In plus, cele mai putin de doua procente pe care le inregistraza in acest moment in sondaje PNTCD nu ar constitui un castig prea mare pentru democrati in cazul unei aliante.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.