UDMR lanseaza tema alegerilor urgente pentru Parlamentul European. PD il acuza pe Marko Bela ca vrea sa distraga atentia de la legea de infiintare a ANI.

"Daca n-am reusi in aceasta sesiune sa adoptam legea alegerilor pentru Parlamentul European, atunci intr-adevar ar trebui sa facem foarte repede alegeri anticipate numai din acest motiv! Este obligatia noastra, va spun acest lucru si in calitate de parlamentar, ca sint senator", a declarat ieri liderul UDMR, Marko Bela. El are si o motivatie pentru aceasta grabnica propunere. "In primul rind, eu sper foarte mult ca anuntarea acestor alegeri sa revigoreze putin viata noastra politica si sa dea un continut mai profund dezbaterilor publice fata de ceea ce avem in acest moment.

Plus ca, daca intram in Uniunea Europeana, trebuie sa fim prezenti acolo, in PE, cu parlamentari alesi si nu cu parlamentari desemnati de catre Parlamentul national", sustine liderul UDMR. Ideea necesitatii alegerilor pentru Parlamentul European este sustinuta de mult timp de ministrul Integrarii, Anca Boagiu. Ea a declarat, in mai multe rinduri, ca acestea ar trebui sa aiba loc la sfirsitul acestui an sau la inceputul lui 2007. "Cel mai important este ca dezbaterile pe aceasta tema sa inceapa", a declarat marti ministrul Boagiu.

PD: "E o perdea de fum"

Surse din conducerea PD sustin ca liderul UDMR vrea sa distraga atentia de la disputa pe proiectele de lege necesare integrarii cum ar fi legea de infiintare a Agentiei de Integritate. "Este o perdea de fum. UDMR arunca pe piata orice tema care putea distrage atentia opiniei de la faptul ca ei nu vor sa voteze legea de infiintare a ANI", ne-au declarat surse din PD. Si liderul PD, Emil Boc, priveste cu suspiciune tema lansata de Marko Bela si sustine ca prioritatea este integrarea si nu alegerile, oricare ar fi acestea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.