Primarul sectorului 5 l-a acuzat pe Adrian Nastase ca a promovat modelul liderului "unsuros, chiabur si imburghezit" si ca partidul plateste si acum pentru ingamfarea sa

Atacurile din PSD la adresa lui Nastase nu au incetat, desi acesta nu mai are nicio functie in partid, iar implicarea sa in politica acestuia este foarte redusa.

Tot Marian Vanghelie a fost cel care l-a atacat pe fostul presedinte executiv al partidului. Dupa o sedinta extraordinara a Biroului Executiv al PSD Bucuresti, Vanghelie a spus ca partidul inca mai plateste pentru greselile pe care le-a facut Nastase in perioada 2000-2004.

"Ne-a costat foarte mult modelul politic pe care l-a promovat Nastase, acela de lider unsuros, chiabur si imburghezit, si este greseala noastra ca nu am stiut sa-l punem la punct la momentul respectiv", a spus primarul sectorului 5. El a mai acuzat ingamfarea lui Nastase si a sugerat ca acesta s-ar putea sa nu mai fie inclus pe listele organizatiei pentru urmatoarele alegeri parlamentare.

Diaconescu: "Poate l-a luat gura pe dinainte"

Declaratia este in registrul pe care Vanghelie l-a mai folosit impotriva fostului premier atunci cand partidul i-a retras acestuia sprijinul politic pentru functiile de presedinte executiv al PSD si presedinte al Camerei Deputatilor. Atunci Vanghelie a spus despre Nastase ca a facut parte dintr-un grup mafiot, fara ca liderii partidului sa-i potoleasca virulenta in vreun fel. Se pare ca nici acum temperamentalul presedinte executiv al PSD Bucuresti nu risca sa fie mustruluit de liderii partidului. Senatorul Cristian Diaconescu, presedintele Comisiei de Integritate a partidului, a spus ca, de obicei, nu sunt adusi in fata Comisiei oameni pe baza unor declaratii.

Totusi, Diaconescu intentioneaza sa aiba o discutie cu Vanghelie pentru a se lamuri in privinta conduitei acestuia. "Poate l-a luat gura pe dinainte", a spus Diaconescu. Acesta a recunoscut ca nici declaratiile anterioare ale lui Vanghelie nu au fost prea elegante si ca a scapat nesanctionat. Seful organismului disciplinar al partidului spera insa ca discutia cu Vanghelie va avea rezultate. "Trebuie sa inteleaga ca exista o disciplina si o morala in acest partid pe care trebuie sa le respecte", a conchis Diaconescu.

Aviz pentru o noua candidatura la Primaria Capitalei

In pofida acestui gen de afirmatii, Vanghelie pare sa ramana in gratiile actualei conduceri. Conform unor surse din PSD citate de agentia Mediafax, Biroul Executiv care s-a desfasurat in prezenta lui Geoana a decis ca viitorul candidat pentru Primaria Capitalei sa fie acelasi Vanghelie. Acesta a primit si dreptul de a-si desemna succesorul ce va candida pentru primaria de la sectorul 5. La sectorul 1, va fi propus Dan Tudorache, iar Neculai Ontanu va primi sustinerea PSD pentru un al treilea mandat de primar la sectorul 2.

Doru Giugula va fi candidatul pentru sectorul 3, iar fostul edil de la 6, Dan Darabont, este luat in calcul pentru o noua candidatura. Pentru sectorul 4, nu s-a decis inca nimic.

Presedintele Mircea Geoana, impreuna cu seful filialei bucurestene a PSD, Sorin Oprescu, si cu Marian Vanghelie au decis ca in fiecare luna sa hoinareasca prin Bucuresti pentru a comunica direct cu electoratul.

A fost prezent la sedinta si senatorul Vasile Dancu, unul dintre liderii grupului de la Cluj.
Altadata un critic al modului in care organizatia din Bucuresti isi gestiona treburile curente, Dancu a venit pentru a obtine o impacare. Se pare ca si-ar fi cerut chiar scuze pentru declaratiile anterioare. Acum pesedistii bucuresteni si cei clujeni au convenit sa se intalneasca periodic pentru a-si armoniza pozitiile si a intari legaturile. "Este un parteneriat de informare cu cei de la Cluj pentru a pune capat neintelegerilor din presa", a declarat Sorin Oprescu, presedintele PSD-Bucuresti. "Facem turism politic: o data vin ei la noi, o data ne ducem noi la ei", a adaugat mucalitul politician.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.