Dupa ce a vizitat Londra, Kievul, Chisinaul si Bruxelles-ul, presedintele Traian Basescu isi continua turul de forta diplomatic, vizitand, incepand de astazi, capitala Rusiei, Moscova.
Imediat ce s-a instalat in functie, Traian Basescu a demarat o adevarata ofensiva diplomatica, care a inceput cu o vizita simbolica la Chisinau, urmata de o escala la Kiev, unde seful statului a participat la ceremonia de instalare a presedintelui Viktor Iuscenko.

Prima tara vizitata de seful statului din anuntata axa strategica Washington-Londra-Bucuresti a fost Marea Britanie, dar urmeaza foarte curand, pe 9 martie, si SUA. Uniunea Europeana se afla, de asemenea, intre prioritatile de politica externa, iar in acest context presedintele Basescu se va afla la Bruxelles pe 22 februarie, va efectua o vizita oficiala la Berlin pe 21 martie, urmand sa se deplaseze la Paris cel mai probabil la toamna, in luna septembrie. In cadrul vizitei sale in Rusia, presedintele Basescu va avea un "tete-a-tete" cu omologul sau, Vladimir Putin, urmat de un dineu de lucru oferit de presedintele Federatiei Ruse delegatiei oficiale a Romaniei.

De asemenea, seful statului roman va avea o intrevedere si cu Mihail Fradkov, presedintele Consiliului de Ministri al Federatiei Ruse, si va participa la un dejun de lucru cu oameni de afaceri romani si rusi.
Din delegatia oficiala a Romaniei va face parte ministrul de stat George Copos, ministrul Afacerilor Externe, Mihai Razvan-Ungureanu, consilierii prezidentiali Theodor Stolojan si Adriana Saftoiu, secretarul de stat la Ministerul Economiei si Comertului, Dan Victor Alesandru, si directorul Departamentului de Comert Exterior, Mircea Toader.

Delegatia oficiala va fi insotita de un grup de oameni de afaceri avand in vedere ca, pe langa componenta politica, vizita are si o accentuata latura economica. Din grupul oamenilor de afaceri fac parte: Gabriel Coamnescu, presedinte CA "Upetrom 1 Mai" Ploiesti, Tudor Constantin, vicepresedinte "Cooper Cameron Sterom" Campina, Gabriel Coconea, director general "Transgaz SA" Medias, Paul Tudor, presedinte al CA "Fortus" Iasi si presedinte Metalexportimport", Constantin Savu, director general "Uzinsider SA" Bucuresti, Corneliu Leu, director general adjunct "Uzinexport" Bucuresti, Adrian Popescu, director general "Artrom" Slatina, Andrei Menhardt, presedinte "Asociatia Producatorilor de Mobila", director "Silvarom SA" Bucuresti, Stelian Savinuta, director general "J&R Enterprises SRL", Maricel Popa, presedinte "Tehnoton Omega Communication Company" Iasi, Ioan Nani, director general "Antibiotice" Iasi, Nicolae Gabreanu, director general "Arcom SA" Bucuresti, Florin Pogonaru, director general "Romcolor 2000" Bucuresti, Nicolae Ciornii, director general "SC Lukoil Downstream SRL Romania", Constantin Bostina, presedinte al Adunarii Generale a Actionarilor "Bursa Romana de Marfuri" Bucuresti, Cristian Bilt, director general "Simex", Simleul Silvaniei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.