Potrivit Constitutiei, guvernul nu ar trebui sa emita ordonante de urgenta si nici sa isi asume raspunderea in fata parlamentului, a declarat, ieri, presedintele formatiunii, Marko Bela. El a subliniat necesitatea organizarii unor dezbateri pe tema modificarii legii fundamentale si a precizat ca eventualele schimbari ar trebui sa vizeze cu precadere delimitarea clara a atributiilor guvernului, parlamentului si administratiei prezidentiale. "Este nevoie de o analiza foarte rationala si exacta a atributiilor ce revin acestor institutii", a adaugat Marko Bela.

Cu toate acestea, el s-a aratat "extrem de sceptic" in privinta sanselor ca textul actual al Constitutiei sa fie modificat inainte de alegeri, fie ele la termen sau anticipate, data fiind actuala componenta a parlamentului. "In prezent, coalitia guvernamentala nu reuseste de multe ori sa isi asigure majoritatea necesara adoptarii unor legi organice", a amintit el, precizand ca este aproape imposibil sa se obtina o majoritate de doua treimi necesara modificarii Legii fundamentale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.