Suspendarea ministrului apararii si punerea acestuia sub urmarire penala ar insemna inceputul razboiului in Alianta, este mesajul pe care liberalii l-au transmis luni seara partenerilor de la PD, carora le-au cerut sa-l convinga pe presedintele Traian Basescu sa renunte la cazul Atanasiu.

Surse din Alianta au declarat ca liderii PNL le-au spus pedistilor ca nu mai poate fi vorba despre impacare intre cele doua partide daca seful statului va dispune suspendarea din functie a lui Atanasiu. Liberalii vor trata eventuala mazilire a ministrului apararii ca "o executie politica" si ameninta ca vor declansa actiuni de raspuns.

"Daca PD si Traian Basescu nu-l lasa in pace pe ministrul apararii, toti demnitarii liberali vor porni atacuri dure asupra ministrilor democrati - in special a lui Radu Berceanu - si a sefului statului", au precizat sursele citate. Un alt argument folosit de liberali a fost cel al precedentului care s-ar crea si care ar permite PSD sa atace actuala putere printr-o ploaie de plangeri penale impotriva tuturor membrilor guvernului. Mai multi participanti la sedinta de luni seara au afirmat ca democratii au reactionat dur la solicitarile PNL, invitandu-i pe liberali sa vorbeasca singuri cu presedintele si sa-i transmita dorintele lor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.