Intii a fost catalogat drept "tigan" de catre suporterii bulgari pe stadionul din Constanta, apoi a spalat nedemn putina din fata colegului de Alianta de la PNL, Ludovic Orban, probabil de teama sa nu fie surprins in poze cu dusmanul lui Basescu, la sprit, in miez de noapte. Categoric lucru, ziua de simbata a fost una cu ghinion pentru liderul PD, Emil Boc, ajuns pe Litoral cu ocazia scolii de vara a tinerilor democrati de la Costinesti. Onoarea democrata in fata liberalului venit in miez de noapte pe teritoriul PD a fost, in mod cu totul surprinzator, spalata de fiica cea mica a presedintelui Basescu, Elena, care a ales sa dea piept cu Orban decit sa fuga "vitejeste".
"SefuŽ, vine la discoteca Ludovic! Il primim?"

Bulgaria a egalat simbata in meciul cu Romania, multe voci circotind ca asa se intimpla cind pe stadion se calca in picioare politicieni, iar in miez de noapte, pe terasa de la Vox Maris, si-a facut aparitia, suparat de scor, liderul PD, Emil Boc.

De sub sapca portocalie, Boc vocifera de zor ca e nervos, nu numai din cauza rezultatului, cit mai ales ca a nimerit pe stadion linga toata galeria bulgara si, in loc de fair-play, a fost martorul unui sir de jigniri care au culminat cu apelativul de "tigani"! Cind tocmai se mai relaxase, un telefon i-a stricat de tot cheful: "SefuŽ, sefuŽ, vine la discoteca Ludovic! Ce facem, il primim?", a aparut agitat linga Boc un pedist. O mutra lunga si un raspuns din virful buzelor: "Pai, ce sa facem... mda!", a venit replica lui Boc. N-a durat zece minute si terasa s-a animat brusc. Liberalul bucurestean, in fruntea unui grup de tineri PNL, aflati la relaxare pe Litoral dupa campania de stringere de semnaturi pentru retragerea trupelor din Irak, si-a facut aparitia pe teritoriul ocupat de citeva zile de democrati. Tinerii PD erau deja in discoteca. Pe terasa stateau la aer doar Boc plus citiva membri mai de soi ai pedistilor. Abia s-au facut ca ii vad pe liberali.

Intra-n scena Elena Basescu

In schimb, din discoteca s-a itit, curajoasa, Elena Basescu. S-a imbratisat joviala cu Orban, s-au pupat amindoi, au stat la poze si au schimbat glumite spre hazul tuturor care deja o vedeau pe fata presedintelui pusa la colt de tatal ei pentru ca se arata atit de prietenoasa cu criticul cel mai vehement al lui Basescu. Boc, in continuare mic pe scaun. Sesizind incurcatura liderului PD, lui Ludovic Orban parca i-au crescut coarne de drac. Si-a innodat zimbetul la spate si, cu pasi voiosi, s-a indreptat spre democrat. Boc a tisnit in picioare, dind sa plece preocupat. Orban i-a tinut calea. Au dat mina, Orban cu gura pina la urechi, Boc stresat. S-au pornit citeva aparate foto. Boc a facut citiva pasi laterali.

"Sa nu il vada Basescu in poza cu mine!", a ris Orban. Boc s-a scuzat incurcat ca se retrage, e obosit. Si-a indesat sapca pe cap si a plecat iepureste, cu coada intre picioare, urmat de o mica suita de apropiati. In urma sa, liberalii hohoteau de ris de penibilul situatiei. Cu victoria in dinti s-au indreptat catre discoteca. Incinsi de citeva beri si dans, tinerii PD i-au intimpinat pe colegii din Alianta in urale. Dedicatii, dans, antren, voie buna si Orban stapin pe ring. Dupa mai bine de 45 de minute, sesizindu-se probabil ciudatenia situatiei, Orban stapin pe "galeria" PD, iar Boc "disparut" in batalie, cineva s-a dus sa il caute pe liderul democrat sa il aduca si pe el in discoteca. A ajuns intr-un tirziu, probabil dupa mai multe incercari de resuscitare, motivind ca a jucat retras un tenis de masa. Minute bune insa a batut din picioare ritmul muzicii, cam singurel, pina ce tinerii s-au prins ca, de fapt, liderul lor ar trebui sa fie vedeta si nu liberalul.

Striptease politic si conga liberalo-democrata

In acel moment s-a declansat razboiul cocosismului dansant. Boc si Orban, fiecare cu suita, au ocupat cite un colt de ring. Muzica optzecista, miini pe sus si picioare innodate. Fiecare gata sa-si dea duhul pe altarul popularitatii. Boc si-a dat o bluza jos in ritm de rock. Orban a renuntat la sacou. Boc a cerut servetele sa isi stearga transpiratia, Orban s-a retras citeva minute sa se umfle cu apa. S-au pindit cu coada ochiului.

"Gasca mea nu poate sa stea linistita, nici o clipa", a rasunat din boxe. Pe ring s-a format trenuletul, intii membri PNL, apoi membri PD. Ritm de conga si zimbete crispate. La un capat Boc, pe la mijloc Orban. Deja dansul devenise chestiune de ambitie; care cedeaza primul. Pe la 4.00 dimineata, pe furis, coltul liderului PD s-a golit brusc. Doar Ludovic Orban mai salta din toate incheieturile. Si comenta rautacios la adresa lui Boc: "Ce penibil! Sa fuga de mine in halul asta!". In schimb, liderul PNL Bucuresti a avut numai cuvinte de lauda la adresa Elenei Basescu: "Nu ma asteptam sa fie atit de bine educata, sa faca fata si sa nu aiba complexe timpite! Chiar sint surprins, total placut surprins!". Pe la 5.00 dimineata, gasca liberala s-a retras din discoteca. Dar nu la culcare, ci la o cintare cu chitarile pe malul marii pe plaja de la Costinesti.

Misterul aparitiei lui Orban

Tinerii PNL cazati la hotelul Forum din Costinesti s-au intilnit simbata dupa-amiaza, la plimbare pe faleza, cu fostul lider al PD-OT, deputatul Liviu Nistoran. Acesta i-a invitat pe tinerii colegi de Alianta, seara, in discoteca de la Vox. Acestia au acceptat invitatia lui Nistoran, dar au spus ca in vizita nu e frumos sa vina cu mina goala, chiar daca este vorba de "familie". Diana Tusa, sefa tineretului PNL de la sectorul 1 Bucuresti, stia ca urma sa vina la Costinesti Ludovic Orban. "Ne-am gindit sa le aducem colegilor de la PD un cadou. Si l-am adus!".